Városlista
2024. szeptember 17, kedd - Zsófia

Hírek

2024. Szeptember 17. 19:02, kedd | PR
Forrás: (x)

Storyum – A Felvidéki Zenekar, amely a határokon is átível

Storyum – A Felvidéki Zenekar, amely a határokon is átível

A Storyum több, mint egy zenekar

A Storyum több, mint egy zenekar – egy életérzés, amelyet Janik Zsolt gitáros és dalszerző álmodott meg, majd 2021-ben formálódott azzá, amit ma is képvisel. A felvidéki zenészekből álló banda kiemelkedő helyet foglal el a szlovákiai magyar zene színterén, mivel a zenéjükben előszeretettel ötvözik a rock keménységét és a különböző dallamok líraiságát.

Koncertjeiken a sajátos dallamvilágukkal fűszerezett szerzeményeik hallhatóak, amelyekben az elektro- és szimfonikus zenét vegyítik a rock, pop és metál műfajjal. Az előadásokon a zene mellett a show látványos elemekkel is kiegészül, így azok számára is maradandó élményt nyújhat, akik először találkoznak a zenéjükkel.
A zenekar 2021 óta két angol nyelvű albumot jelentetett meg, a We Are The Fire és a Freedom című lemezeket, majd 2024-ben újabb mérföldkövet értek el első magyar nyelvű albumukkal, az Álmokon át-tal. Ezen az albumon szerepel a Magyar Kézilabda Szövetség felkérésére készült "Köztünk nincs határ" című dal is, amelynek elkészítésében olyan elismert szakemberek is közreműködtek, mint Cserfalvi „Töfi” Zoltán és a Budapest Scoring stúdió, amely korábban olyan világhírű produkciók zenéjén is dolgozott, mint a Wednesday sorozat és a Star Wars filmek.

A "Köztünk nincs határ" nem csupán egy rockdal, hanem egy himnusz, amely erőteljes üzenetével és energiájával ragadja meg a hallgatókat. Szövege a határok nélküli összetartozásról szól, ami egy olyan üzenet, amely összekapcsolja az embereket, függetlenül attól, honnan származnak, és ezért nemcsak a zenei palettán, hanem a hallgatók szívében is mély nyomot hagyott.

A Storyum zenekar a dal megalkotásával egy olyan kulturális értéket volt képes létrehozni, amelyben a zene és a szöveg harmonikusan összefonódva közvetíti a közös gondolatokat és érzéseket. Az alkotómunka során az vezérelte őket, hogy megmutassák, a határon túli magyarok hogyan is élik meg az anyaországgal való kapcsolatukat. A mű célja, hogy ne csupán erőinket mérjük össze, mint a sportban, hanem a magyarlakta területeken azokat egyesítsük, erősítve a nemzeti összetartozás érzését. Ezt az üzenetet a Magyar Kézilabda Szövetség is hangsúlyozta egy posztjában, rávilágítva a dal jelentőségére.

Címkék: Storyum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 13. 10:48, péntek | PR

K&H: hány forint kellene a kényelmes élethez a magyar nyugdíjasoknak?

jelentősen nőtt az “elvárt” összeg

2024. Szeptember 02. 12:47, hétfő | PR

Állami gondoskodásban élők életkezdési esélyeit növeli a K&H

Bán Hajnalka, az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa adománygyűjtési vezetője és Suba Levente, a K&H fenntarthatósági vezetője Fotó: K&H/Fotó Művek

2024. Augusztus 24. 08:29, szombat | PR

Vízművek területeit gondozzák

Meghívásos közbeszerzésen nyerte el a Borsod megyei Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. telephelyeinek fűkaszálási munkálatait a Jánosik és Társai Kft.

2024. Augusztus 05. 11:01, hétfő | PR

K&H: végre átlépték a 200 ezer forintos határt a fiatalok

nagyobb jövedelemből menedzselhetik a mindennapjaikat