Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2012. Július 20. 13:13, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Sukoró-ügy - DK: Polt mondjon le, Schiffer kérjen bocsánatot!

Sukoró-ügy - DK: Polt mondjon le, Schiffer kérjen bocsánatot!

A Demokratikus Koalíció (DK) Polt Péter legfőbb ügyészt lemondásra, Schiffer András LMP-s politikust pedig bocsánatkérésre szólítja fel azzal kapcsolatban, hogy a Sukoró-ügyben az ügyészség megszüntette a hivatali visszaélés bűntette miatt folytatott nyomozást Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, országgyűlési képviselő, a DK elnöke ellen.

Varju László országgyűlési képviselő, a DK politikusa pénteki sajtótájékoztatóján az MTI kérdésére úgy vélte: a történteknek nem lehet más következménye, minthogy Polt Péternek, "szakmailag és politikailag bukott emberként, távoznia kell mind a helyéről, mind a közéletből". Szerinte ugyanis a legfőbb ügyész a parlament és a magyar nép által ráruházott felelősséget és eszközöket arra használta fel, hogy kriminalizálja a politikai közéletet és másokat besározzon.
A képviselő arra szólította fel az ügyészséget, hogy a többi érintett esetében is fejezze be ezt a "politikai eljárást" és ne bizonyítottság, hanem bűncselekmény hiányában zárja le az ügyet.
A DK politikusa Schiffer András LMP-s képviselőt - aki a feljelentést tette a volt miniszterelnök ellen - arra szólította fel, hogy kérjen bocsánatot Gyurcsány Ferenctől. Keresztes Imre főügyész pénteken tájékoztatta az MTI-t arról, hogy bizonyítottság hiányában megszüntette a Központi Nyomozó Főügyészség a Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, országgyűlési képviselő ellen hivatali visszaélés bűntette miatt folytatott nyomozást az úgynevezett Sukoró-ügyben, ugyanakkor öt ember ellen vádat emeltek.
Keresztes Imre közleménye szerint bár a hivatali visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja Gyurcsány Ferenc vonatkozásában fennállt, ugyanakkor az újabb tanúkihallgatások és a párhuzamosan folyó polgári per eredményére figyelemmel nem lehetett egyértelműen bizonyítani a volt miniszterelnök szerepét a cseréről hozott döntésben, mint ahogy az eljárásának a célját sem. A közlemény felidézte, hogy a volt miniszterelnök ellen Schiffer András, az LMP országgyűlési képviselője tett feljelentést hivatali visszaélés gyanúja miatt. Gyurcsány Ferencet tavaly októberben gyanúsítottként hallgatták ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:21, kedd | Belföld

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg, ebből 13 hajnali melegrekord volt.

2024. Július 23. 08:16, kedd | Belföld

Felhőszakadásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Felhőszakadásra figyelmeztet a HungaroMet Zrt.: kedden a Duna vonalánál és attól keletre fordulhatnak elő zivatarok, amelyeket felhőszakadás kísérhet.

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Belföld

A héten kissé mérséklődik a hőség

A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Július 22. 07:48, hétfő | Belföld

Trenkwalder: 13,5 százalékkal nőtt a fizikai dolgozók átlagos órabére a második negyedévben

A második negyedévben a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére 2104 forint volt, ami 13,5 százalékos növekedés az előző év hasonló időszakában mért 1853 forinthoz képest