Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2021. Február 18. 16:04, csütörtök | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Súlyos testi sértés és garázdaság miatt emeltek vádat két biztonsági őr ellen

Súlyos testi sértés és garázdaság miatt emeltek vádat két biztonsági őr ellen

Súlyos, illetve könnyű testi sértés és garázdaság miatt emeltek vádat két biztonsági őr ellen, akik elfogtak és megvertek egy tolvajnak vélt férfit egy pécsi drogériában - közölte a vádhatóság csütörtökön az MTI-vel.

A Pécsi Járási Ügyészség közleménye szerint az egyik őr egy pécsi drogériában vagyonőrként, míg a másik az üzletnek helyet adó bevásárlóközpontban biztonsági őrként dolgozott.

A tavaly szeptemberi eset során az üzletben dolgozó vagyonőr egy korábban többször bolti lopáson ért férfit figyelt a bolt belső helyiségéből, kamerán keresztül. Amikor a sértett a parfümös részleghez ért, kiment hozzá, és karját megragadva a raktárhelyiségbe rángatta, ahol a sértettet többször megütötte, megrúgta.

Az üzlet vezetője hiába igyekezett megakadályozni a további bántalmazást, ezért az üzletház folyosóján tartózkodó biztonsági őrtől kért segítséget. Ő azonban a raktárba érve segítségnyújtás helyett ököllel arcon ütötte a sértettet, akinek emiatt eltört az orra.

Az ügyészség az üzletben dolgozó őr ellen garázdaság és a könnyű testi sértés, míg az bevásárlóközpont biztonsági őre ellen súlyos testi sértés miatt emelt vádat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 06:00, szerda | Kék hírek

BRFK: elfogtak két férfit, akik Forma-1-es jegyek ígéretével vertek át embereket

Elfogtak két férfit, akik a Forma-1 Magyar Nagydíjra és más rendezvényre szóló, de valójában nem létező jegyek ígéretével vertek át embereket

2024. Augusztus 13. 07:54, kedd | Kék hírek

Nagy értékben foglalt le autókat a NAV egy adócsaló cégtől

Több mint 157 millió forint értékben foglalt le autókat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy gépjármű-kereskedő cégtől, amely folytatólagosan szabálytalanul teljesítette adókötelezettségét.

2024. Augusztus 09. 08:07, péntek | Kék hírek

Vádat emeltek egy iskolaőr ellen, aki egy hetedikes kislányt zaklatott