Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2019. November 29. 16:36, péntek | Belföld
Forrás: mti

Súlyosították a népligeti nemi erőszak két elkövetőjének büntetését

Súlyosították a népligeti nemi erőszak két elkövetőjének büntetését

Súlyosította a népligeti erőszak másodrendű és harmadrendű vádlottjának büntetését a Fővárosi Törvényszék - közölte a bíróság pénteken az MTI-vel.

Csütörtökön hirdettek másodfokon ítéletet abban a büntetőügyben, amelyben négy férfit azzal vádoltak, hogy 2015 nyarán egy külföldi nő ellen szexuális erőszakot követtek el Budapesten, a Népligetben.

Az ítélet szerint a vádlottak egy este egy erősen ittas külföldi állampolgárságú nőt vettek fel az autójukba, azzal a céllal, hogy mindannyian közösüljenek vele. A gépkocsiban a sértett további szeszes italt fogyasztott, és akaratnyilvánításra, védekezésre képtelen állapotba került. A nőt a X. kerületbe, a Népliget melletti erdős területre vitték, ahol a gépkocsiban a másodrendű vádlott közösült a vele. Az első- és a negyedrendű vádlott szexuális cselekményt nem követett el, a harmadrendű vádlott esetében pedig nem volt megállapítható, hogy megpróbált-e közösülni a nővel - közölte a bíróság.

Hozzátették: kétséget kizáróan bizonyítást nyert, hogy a sértett a cselekmény idején akaratnyilvánításra képtelen állapotban volt. A szexuális bűncselekmény megtörténtét a vádlottak vallomásai, a szakértői vélemények és az egyéb okirati bizonyítékok támasztották alá.

A másodfokú bíróság az elsőfokú ítéletet megváltoztatta, a cselekményt többek által elkövetett szexuális erőszak bűntettének kísérletéről átminősítette szexuális erőszak bűntettére, amelyet a másodrendű vádlott tettesként, társai pedig bűnsegédként követtek el azzal, hogy a sértettet útközben itatták és a tett helyszínére szállították a szexuális cselekmény elkövetése érdekében.

A törvényszék a másodrendű vádlottra első fokon kiszabott négy év fegyházbüntetést öt évre, a harmadrendű vádlott két és fél éves börtönbüntetését pedig három évre súlyosította. A negyedrendű vádlottra kiszabott három év fegyházbüntetést helybenhagyták, a fiatalkorú elsőrendű rendű vádlott két év fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztését pedig öt év próbaidőre felfüggesztették és elrendelték a pártfogó felügyeletét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben