Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Október 09. 09:05, péntek | Helyi

Szabados Ági volt a könyvtár vendége

Szabados Ági volt a könyvtár vendége

Az Országos Könyvtári Napok programsorozat keretein belül ezúttal Szabados Ági műsorvezető, riporter, a Nincs időm olvasni kihívás létrehozója volt a Huszár Gál Városi Könyvtár vendége október 5-én.

Nagyon sokan eljöttek arra a találkozóra, melyet a Huszár Gál Városi Könyvtár szervezett az Országos Könyvtári Napok programsorozathoz kapcsolódva. Szabados Ági volt a könyvtár vendége, akivel Pázsit Marianna, a könyvtár szakmai vezetője beszélgetett. Szabados Ági híradós műsorvezető, riporter, emellett pedig a könyvek szerelmese. Azt is elárulta, mi indította el ezen az úton.

– Nekem a Harry Potter volt az első, ami igazán nagy flow-élményt jelentett, ami a több könyv felé lökött. A kötelező olvasmányokat is sokkal könnyebb volt a Harry Potter után olvasni. Akkor annyi idős voltam, mint a szereplők. Enyütt nőttem fel Harry-vel, Ronnal, Harmionéval– mondta el Szabados Ági.

A műsorvezető riporter nagy hangsúlyt fektet az olvasás népszerűsítésére, elindított egy kihívást: Nincs időm olvasni címmel. Létrehozott egy Facebook-csoportot is, melynek már közel 30 ezer tagja van.

– A csoportnak az a lényege, hogy bebizonyítsuk, hogy van időnk olvasni. Nem akarom az emberek ízlését korlátozni, mert abban hiszek, hogy mindenki azt olvasson, amit szeretne, ezért minden hónapban csak témakört adok meg, az olvasók pedig maguk választhatják ki azt a művet, amit el szeretnének olvasni– folytatta Szabados Ági.

Az októberi kihívás arról szól, hogy olyan könyvet kell elolvasni, amely az olvasó születési évében jelent meg. Szabados Ági szerint azért is népszerű a csoport, mert az olvasást egyfajta kutatómunka előzi meg, ettől pedig még érdekesebbé válik a kihívás. Ő maga tavaly 65 könyvet olvasott el, de elmondta: fontos hangsúlyozni, hogy ez nem egy verseny. Az Országos Könyvtári Napok keretén belül ma délután Steigervald Krisztián generációkutató előadására várják az érdeklődőket a Huszár Gál Városi Könyvtárba. A program 17 órakor kezdődik. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, melyet a 0696/555-563-as telefonszámon, a huszargalkonyvtar@gmail.com e-mail címen, vagy személyesen, a könyvtárban tehetnek meg. A rendezvényen az arcmaszk használata kötelező.

A belépés díjtalan.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.