Városlista
2024. augusztus 21, szerda - Sámuel

Hírek

2018. Augusztus 26. 15:03, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Szakértő: a hatóságoknak folyamatosan számítaniuk kell terrorcselekmények elkövetésére

Szakértő: a hatóságoknak folyamatosan számítaniuk kell terrorcselekmények elkövetésére

Az európai hatóságoknak folyamatosan számítaniuk kell terrorcselekmények elkövetésére, hogy időben megakadályozhassák őket - mondta Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő szombaton az M1 aktuális csatornán.

A szakértő hangsúlyozta, a hatóságok felkészültségének köszönhetően egy éve, a tavaly augusztus 25-én Londonban és Brüsszelben történtek óta nem történt nagyobb merénylet Európában.

Egy éve a brit fővárosban egy férfi a Buckingham-palotánál könnyebben megsebesített három rendőrt, akikre kardot akart rántani. Brüsszelben ugyanaznap egy feltehetően dzsihadista férfi késsel katonákra támadt, akik válaszul rálőttek. Az elkövető belehalt a sebeibe.

Gyarmati István megjegyezte, hogy kisebb, akár késsel vagy valamilyen járművel elkövetett támadások bármikor előfordulhatnak, hiszen az ilyen egyedileg eltervezett és megvalósított merényleteket nehéz megakadályozni.

Címkék: terror

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 20. 21:08, kedd | Belföld

Augusztus 20. - Kovács Zoltán: 22 órakor tervezzük elindítani a tűzijátékot

Az időjárás alakulásának függvényében 22 órakor tervezzük elindítani a tűzijátékot - jelentette be Kovács Zoltán, az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője Facebook-oldalán kedd este

2024. Augusztus 20. 19:49, kedd | Belföld

Augusztus 20. - Kovács Zoltán: megtartható az esti tűzijáték

A tervezett időpontban, 21 órakor megtartható a Szent István-napi tűzijáték - jelentette be Kovács Zoltán, az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője Facebook-oldalán kedd este.

2024. Augusztus 20. 15:33, kedd | Belföld

Ezerötszáz táncos, zenész, mutatványos vonult a Debreceni virágkarneválon

Több százezer élő- és száraz virágokkal feldíszített virágkocsi, egy meglepetés kompozíció és köztük mintegy ezerötszáz táncos, zenész, mutatványos vonult végig Debrecenben augusztus 20-án.

2024. Augusztus 20. 12:49, kedd | Belföld

Augusztus 20. - Tisztavatás az Országház előtt

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter beszédet mond a tisztavatáson