Városlista
2024. szeptember 9, hétfő - Ádám

Hírek

2024. Szeptember 09. 07:43, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: átfegyvereztük a légierőt az elmúlt években

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: átfegyvereztük a légierőt az elmúlt években

Szalay-Bobrovniczky Kristóf emlékeztetett arra, hogy a Magyar Honvédség forgószárnyas és merevszárnyas repülőeszközei vadonatújak, új Airbus helikopterflotta épült ki, a Gripen flotta négy harcászati vadászbombázóval egészül ki és néhány nappal ezelőtt érkezett meg a brazil Embraer gyár KC 390-es szállító repülőgépe.

Szólt arról, hogy jövőre új sugárhajtású kiképző repülőgépek érkeznek, valamint folyamatosan állnak rendszerbe a légvédelem legkorszerűbb, világszínvonalú eszközei, amelyek a magyar légtér biztonságáról gondoskodnak.

A székesfehérvári Albatrosz Repülő Egyesület 29. alkalommal rendezi meg Székesfehérvár határában található repülőtéren a Börgöndi Légiparádét, melyen bemutatkozik a magyar repülés és a repülőeszközök, a Magyar Honvédség légiereje és földi alakulatai.

Az idei légiparádé széles választékot kínál, a motoros műrepülés területén Veres Zoltán MXS gépével, Vári Gyula - korábbi MIG 21-es és MIG-29-es pilóta - új gépével, egy JAK-55 géppel érkezett. Látható a magyar fejlesztésű Genaviation GenPro műrepülőgép, a Dolhai Krisztián tervezte Altus, amely már öt világrekordot repült, valamint a sugárhajtású L-29 Delfin kiképzőgép.

Az eseményen szerepel a magyar katonai repülést meghatározó két helikopter, a KA-26-os és a MI-2-es, a szolnoki alakulattól dinamikus és statikus bemutatót tart egy H145M helikopter, továbbá repül a magyar fejlesztésű HungaroCopter könnyűhelikopter is.

Címkék: honvédség, légierő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 09. 07:42, hétfő | Belföld

Erdőtűz Vasban - A tűzoltóknak sikerült elfojtaniuk a lángokat, az utómunkálatok zajlanak

A tűzoltóknak sikerült elfojtaniuk a lángokat a Vas vármegyei Csönge külterületén, ahol Csönge és Kenyeri között négyszáz hektáron égett az aljnövényzet, bozótos, szalmabálák és az erdő

2024. Szeptember 09. 07:40, hétfő | Belföld

Esővel és lehűléssel érkezik az őszi idő

Esővel, széllel és lehűléssel kezdődik a jövő hét, majd szerdán már ismét sok napsütés várható.

2024. Szeptember 09. 07:28, hétfő | Belföld

Orbán Viktor: jön a békeköltségvetés, emelni fogjuk a béreket és a családtámogatásokat

Orbán Viktor miniszterelnök elmondta, a békeköltségvetés középpontjában az áll, hogy 2025-ben Magyarországon 3-5 százalékos legyen a gazdasági növekedés.

2024. Szeptember 08. 06:53, vasárnap | Belföld

Miskolc leendő polgármestere: újjáépítjük a Barlangfürdőt

Újjá fogjuk építeni a Miskolctapolcai Barlangfürdőt - mondta szombaton Miskolc megválasztott, október elején hivatalba lépő polgármestere a pénteken kigyulladt barlangfürdőnél tartott sajtótájékoztatóján.