Városlista
2024. augusztus 1, csütörtök - Boglárka

Hírek

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód
Forrás: MTI

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

- közölte a Szallas.hu foglalási adatai alapján szerdán az MTI-vel.

Horvátországban Vir és Crikvenica a legnépszerűbb úti cél, a régiók közül pedig a Kvarner-öböl és Dalmácia - Zadar térségébe szól a legtöbb foglalás a magyarok körében május-szeptember időszakra.

A foglalások közel kétharmada 5-7 éjszakára szól. A legtöbben augusztusban és júliusban utaznak Horvátországba.

A horvát Adriára utazók háromnegyede az apartmant részesíti előnyben a szállástípusok közül - közölték.

A Szallas.hu oldalán horvátországi szálláshelyet foglaló magyarok harmada 4 fős családdal vagy társasággal, negyede párban utazik.

Az idei szeptemberi előfoglalások szintje július 31-én csaknem eléri az idén júniusi megvalósult foglalásokét, és további növekedést várnak. Szeptemberi távozással idén 21 százalékkal több foglalást rögzítettek már, mint tavaly ilyenkor - közölte Molnár Tímea, a Szallas.hu Horvátországért és Ausztriáért felelős menedzsere.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

2024. Július 30. 08:02, kedd | Életmód

A szúnyogok ellen bevetett kémiai kezelések visszafogott használatát javasolják a Pécsi Tudományegyetem szakemberei

A csípőszúnyogok állományának gyérítésére bevetett, Magyarországon is széles körben alkalmazott pyrethroid-alapú kémiai kezelések visszafogott használatára hívják fel a figyelmet a PTE VNL szakemberei.