Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2016. Február 23. 07:56, kedd | Belföld
Forrás: mti - fotó: illusztráció

Számszeríjjal ölte meg szomszédja kutyáját egy rendőr

Számszeríjjal ölte meg szomszédja kutyáját egy rendőr

Számszeríjjal lelőtte szomszédja kutyáját egy zalaegerszegi rendőr, az állat tetemét zsákba tette és a város szélén kidobta - közölte hétfőn a Zalai Hírlap internetes oldala.

A portál információja szerint a kutya többször átment a szomszédban lakó rendőr udvarára. A rendőr emiatt többször figyelmeztette emiatt az állat gazdáját, de nem történt változás. Múlt hét kedden ismét megjelent nála a kutya, ezért számszeríjjal lelőtte. Az állat tetemét zsákba tette, majd a Gellénháza felé vezető út mentén kidobta.

A házhoz érkező rendőrök kollégájuknál több gázriasztó fegyvert és légpuskát is találtak, azok tartása a számszeríjhoz hasonlóan nincs engedélyhez kötve. A férfi elismerte tettét, amit azzal magyarázott, hogy a szomszéd kutyája elette a sajátja elől az ételét, illetve az idegen eb támadóan lépett fel, amikor ki akarta tessékelni az udvaráról.

Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője a lapnak elmondta: az orvos szakértő megállapítása szerint a kutya halálát a tüdejét ért lövés okozta. Az eset miatt állatkínzás ügyében indított nyomozást a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.