Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2020. November 02. 11:39, hétfő | Helyi

Szelektíven jobb! - a Bolyai iskola is csatlakozott a kihíváshoz

Szelektíven jobb! - a Bolyai iskola is csatlakozott a kihíváshoz

“Szelektíven jobb” szlogennel kihívást indított az Italoskarton Környezetvédelmi Egyesülés, melyhez a hírességek mellett a Bolyai iskola is csatlakozott.

Az első emeleten a lépcsőfordulóban található az a három gyűjtődoboz, melyet a környezetvédelem jegyében helyeztek el a Bolyai iskolában. Nemrégiben ugyanis csatlakozott az iskola az Italoskarton Környezetvédelmi Egyesülés Szelektíven jobb nevet viselő kezdeményezéséhez.

Iskolák, óvodák, de hírességek is csatlakoztak a kezdeményezéshez.Az iskolában már évek óta van lehetőség szelektív hulladékgyűjtésre.

– A Bolyai iskolában, már régóta törekszünk arra, hogy a gyerekeket a szelektív gyűjtésre neveljük és elérjük, hogy minél többen így gyűjtsék a különböző dobozokat, üvegeket, az iskolában is és otthon is a hulladékot. Az iskolánkban a fenntarthatóságra és az újrahasznosításra nagy hangsúlyt fektetünk, így például tavaly a projektnapunkat is eköré szerveztük – mondta el Bernáth Rila, a Bolyai János Technikum igazgatója.

Hóembereket, karácsonyfadíszeket, gyertyatartót, de még iskolatáskát is készítettek a diákok a projektnapon tavaly novembereben, kidobásra szánt, de még használható anyagokból.Az új kezdeményezéssel is a környezet védelmére szeretnék felhívni a diákok és a tanárok figyelmét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 14. 07:43, szerda | Bulvár

Folyóba zuhant és életét vesztette fényképezés közben egy 13 éves magyar fiú Norvégiában

A Bondhuselva folyóba esett és meghalt egy 13 éves magyar fiú a délnyugat-norvégiai Sunndal város mellett hétfőn, miközben fotót szeretett volna készíteni a tájról

2024. Augusztus 14. 07:42, szerda | Belföld

NGM: népszerű az otthonfelújítási program

Népszerű az otthonfelújítási program, a kormány folyamatosan vizsgálja, hogyan teheti még egyszerűbbé a pályázati folyamatot - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.