Városlista
2024. augusztus 9, péntek - Emőd

Hírek

2013. Szeptember 25. 09:36, szerda | Helyi
Forrás: Flesch Központ

SZENT MIHÁLY NAPI PROGRAMOK 2013. SZEPTEMBER 28-29.

SZENT MIHÁLY NAPI PROGRAMOK 2013. SZEPTEMBER 28-29.

Az Itthon vagy – Magyarország, szeretlek! hétvégét azért hívtuk életre, hogy Szent Mihály ünnepén két napos, tematikus műsorfolyam keretében megmutassuk, milyen szép az országunk..

Az Itthon vagy – Magyarország, szeretlek! hétvégét azért hívtuk életre, hogy Szent Mihály ünnepén - a közmédia csatornáinak segítségével - két napos, tematikus műsorfolyam keretében megmutassuk, milyen szép az országunk, mennyi értéket őriz, és milyen csodálatos emberek lakják. Szeptember 28-29-én arra buzdítjuk nézőinket – éljenek bárhol is a világban -, hogy kerekedjenek fel, látogassanak haza szülővárosukba, szülőfalujukba, s ünnepeljenek azon a helyen, ahol igazán otthon érzik magukat. Szent Mihály napjának üzenete éppen ebben rejlik: újra felfedezni értékeinket, összetalálkozni, s együtt lenni azokkal, akikkel közösek a gyökereink, mert összeköt bennünket valami: magyarok vagyunk. Éljünk bárhol is az országban, vagy akár a nagyvilág legtávolabbi szegletében, gondolkodjunk sokféleképpen, egy valami biztosan közös bennünk: ez a hazánk, itt vagyunk itthon. A hétvége zárásaként, szeptember 29-én vasárnap, este fél tízkor az ország több mint 1300 településén egy időben lobban majd fel Szent Mihály tüze – összetartozásunk szimbólumaként.

Mosonmagyaróvár műemlék épületei, épületegyüttesei, történelmi belvárosa ad otthont a rendezvénynek. A belvárosi Kult-utcában forgószínpad színpad szerűen, 6 helyszínen a kistérség és a város amatőr és professzionális tánccsoportjai, zenekarai, előadói váltják egymást egy zsibongó művészetekkel, kultúrával átitatott belvárosi nyárzáró mulatság keretei belül.

2013. SZEPTEMBER 28.

14:00 - 21:00, MAGYAR UTCA SZENT MIHÁLY NAPI SOKADALOM NYÁRZÁRÓ A KULT-UTCÁBAN

ZENE-ZENE: MOSON RETRO, KATAPULT Együttes, EVUN Zenekar, Levéli tangóharmonikások, BUMBI KLÁRI, Takács András és Cseh Dóri, Harasztos Duo: Alfi és Imi, Lajta Néptánc Egyesület Táncház, NEW BROTHER’S DUO, Károlyházi nyugdíjasok, horvát kórus, és a ZENEISKOLA.

MŰVÉSZETEK UTCÁJA: THEATRUM AD FLEXUM, festők, kézimunka, kézművesek, Póni fogat, gyerek-foglalkoztatók: Möhöly Magdolna-origami, Zemplenszkyné Rujder Éva-rongybaba, Sörös Katalin, Viola Erika kézműves játszóház, Németh László sakkpedagógus:8 táblás sakkjáték

KÉZMŰVES UTCA: Varga József kovácsmester, Bors és fia cipészmester, Lép Ferencné Piroska és Kercsik Istvánné Otti néni –csuhé, HANSÁGI MÚZEUM / Szódavíz időszaki kiállításhoz kapcsolódó játszóház/ Huszár Ida agyagozás, Kézműves termékek bemutatója, vására: üveg, gyöngy, kristály

HELYTÖRTÉNETI PROGRAMOK: Belvárosi séta: Beregszászi Balázs Simon Zsuzsanna: 56-os éremgyűjtemény, Mosonmagyaróvári útikönyv és helytörténeti kiadványok kiállítása.

2013. SZEPTEMBER 29.
21:00 - 22:00, HANSÁGI MÚZEUM SZENT MIHÁLY NAPI TŰZGYÚJTÁS A HANSÁGI MÚZEUM KERTJÉBEN A Baráti Kör a Művészetért alapítvány és a Theatrum Ad Flexum Színház, Szent Mihály Napi produkciója MESTEREK JÁTÉKA címmel. TŰZGYŰJTÁS 21:30

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 09. 16:45, péntek | Belföld

Így készült az idei Szent István-napi kenyér

A hagyomány és a megújítás kovászából sült az idei Szent István-napi kenyér és Innovatív kenyér, amelyeket a Szent István Nap helyszínein is megkóstolhatnak a látogatók.

2024. Augusztus 09. 09:28, péntek | Sport

Megvan a 4. arany, Rasovszky megnyerte, Betlehem pedig harmadik lett 10 kilométeren

Mindkét magyar induló érmet nyerte 10 kilométeres nyílt vízi úszásban.