Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. November 08. 16:02, kedd | Helyi
Forrás: MRFK

Szerb embercsempész és négy afgán….

Szerb embercsempész és négy afgán….

Újabb rendőrségi jelentés...

November 08-án hajnalban, az M1 autópályán, a hegyeshalmi határátkelőhely térségében a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság és a megyei rendőr-főkapitányság határrendészei vontak ellenőrzés alá egy szerb honosságú személygépkocsit. A járművet vezető szerb sofőrön kívül az autóban négy afgán állampolgár is utazott, akik sem magyarországi jogszerű tartózkodásukat, sem továbbutazásuk feltételeit igazolni nem tudták.

A szerb sofőr meghallgatásakor elmondta, hogy Bécsbe szeretett volna utazni egy barátjához, ahol munkát keresett volna magának. Az M1 autópálya győri elkerülő szakaszán az egyik benzinkútnál stopposként vette fel a négy afgán állampolgárt.
A külföldi utasok csupán annyit tudtak elmondani, hogy egy kamion rakterében megbújva léptek be a schengeni övezetbe.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság a gépkocsi szerb vezetője ellen embercsempészet gyanúja miatt kezdeményezett büntető eljárást. Az illegálisan utazó afgánok átadásra kerültek az idegenrendészeti hatóságnak, az eljárást ők folytatják le velük szemben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.