Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2018. Május 14. 18:02, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Színház és film is lesz az idei Margó Irodalmi Fesztiválon

Színház és film is lesz az idei Margó Irodalmi Fesztiválon

Változatos programokkal készül az idei Margó Irodalmi Fesztivál, a június 6. és 10. között a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeumba látogatók színházi előadásokon, könyvbemutatókon és filmbemutatón is részt vehetnek

- közölte a fesztivál igazgatója az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában. Valuska László elmondta, hogy Térey János első prózakötetétől kezdve Szvoren Edina novellás kötetéig húsz könyvbemutatóval készülnek a közönségnek.

Az egyik színházi előadás Esterházy Péter Az olvasó országa című publicisztikai kötetét dolgozza fel a Radnóti Színház produkciójában, az Így viszik át című előadás pedig Nyáry Krisztián történeteit dolgozza fel - ismertette.


Elmondta, hogy a Margón vetítik először Nádas Péter Világló részletek című nagyregényéről készített filmet, amely még nem készült el teljesen, forgatni kell még hozzá.

A fesztivál célja, hogy bemutassa, milyen sokszínű a magyar irodalom, illetve hogy népszerűsítsék az olvasást - tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 07:42, szerda | Belföld

NGM: népszerű az otthonfelújítási program

Népszerű az otthonfelújítási program, a kormány folyamatosan vizsgálja, hogyan teheti még egyszerűbbé a pályázati folyamatot - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.

2024. Augusztus 14. 07:40, szerda | Belföld

Szerdától harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe

Szerdától vasárnapig harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe - olvasható a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján.

2024. Augusztus 14. 07:36, szerda | Belföld

MOHU: elérte a százmilliót a visszaváltott italcsomagolások száma

Elérte a 100 milliót a visszaváltott italos palackok, dobozok és üvegek száma a magyarországi kötelező visszaváltási díjas rendszerben (DRS) -

2024. Augusztus 14. 06:00, szerda | Belföld

Újabb tízezer szamárköhögés elleni védőoltás érkezett

Tovább emelkedett a bejelentett szamárköhögés (pertussis) gyanús esetek száma, hétvégén újabb tízezer szamárköhögés elleni védőoltás érkezett hazánkba