Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2023. Január 13. 12:57, péntek | Belföld
Forrás: Ügyészség

Szívtájékon érte a végzetes szúrás a hős rendőrt - Újabb részletek derültek ki a tragikus éjszakáról

Szívtájékon érte a végzetes szúrás a hős rendőrt - Újabb részletek derültek ki a tragikus éjszakáról

Kalapáccsal fenyegetőzött az őrjöngő férfi, majd egy 17 centiméteres pengehosszúságú késsel három rendőrt is megsebesített, egy 29 éves férfit végzetesen.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2023. január 12-én 22 óra körül egy Budapest XI. kerületi társasház lakói bejelentést tettek a rendőrségen, miszerint az egyik lakás zárva lévő ajtaját egy, a házban lakó férfi kalapáccsal betörte azért, hogy a lakásba bemenjen.

A helyszínre érkező rendőrök közül hárman a társasház folyosóján intézkedés alá vonták a 35 éves férfit, majd megkezdték a férfi bilincselését, aki ekkor hirtelen az intézkedő rendőrökre támadt, ütésekkel és rúgásokkal próbálta akadályozni a kényszerintézkedést. Ennek során a férfi egy 17 centiméter pengehosszúságú késsel a rendőrökre támadt és annak érdekében, hogy őket megölje, mindhárom rendőrt megszúrta.

A támadás következtében az egyik rendőr a bal combján, a másik a karján és a mellkasán szenvedett szúrt sérülést, míg a harmadik rendőrt szívtájékon érte az egyik szúrás, aki az elszenvedett sérülés miatt életét vesztette.

A Központi Nyomozó Főügyészség a bűncselekmény mielőbbi teljes körű kivizsgálása érdekében nyomozócsoportot hoz létre.

A nyomozó főügyészség elrendelte a férfi őrizetét, gyanúsítotti kihallgatását követően – amely nyomozati cselekmény jelenleg is folyamatban van –, indítványozza letartóztatásának elrendelését.

Fotó: Rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére