Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2013. Október 09. 13:23, szerda | Helyi
Forrás: Oxygen Media

Szlovák lakóparkok Rajkán

Szlovák lakóparkok Rajkán

Egyre több szlovák állampolgár lakik Rajkán. A szigetközi településen jóval olcsóbb az élet mint például Pozsonyban, ez vonzza főként őket. A szlovák főváros és Rajka között még buszjárat is van.

Egymás után nőnek ki a lakóparkok Rajka területén. Itt éppen az első 3 után, már a negyedik tömbházat építik. A település lélekszáma az elmúlt pár évben majdnem duplájára emelkedett. Ennek egyik oka a szlovák főváros közelsége.

Ruszó Miklós ingatlanközvetítő irodát működtet a faluban. azt mondja a pozsonyi árakhoz viszonyítva, jóval olcsóbban lehet lakást illetve házat vásárolni a magyar településen. Pozsonyban egy 60 négyzetméteres 2-3 szobás panellakás áráért Magyarországon negy 100 négyzetméteres újépítésúű házat lehet venni telekkel együtt.

Ha így folytatódik a település szlovák ajkú lakosságának a növekedése, akkor akár a helyhatósági választásokba is bele tudnak szólni majd. – Mondja Kiss Vince polgármester.

A faluban folyamatosak az építkezések. A félkész házakon a feliratok 2 nyelven hirdetik, hogy eladóak. A település és Pozsony között óránként jár a busz. Egyes utcákba betévedve pedig, az ember el is felejti, hogy Magyarországon van.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 14. 07:43, szerda | Bulvár

Folyóba zuhant és életét vesztette fényképezés közben egy 13 éves magyar fiú Norvégiában

A Bondhuselva folyóba esett és meghalt egy 13 éves magyar fiú a délnyugat-norvégiai Sunndal város mellett hétfőn, miközben fotót szeretett volna készíteni a tájról

2024. Augusztus 14. 07:42, szerda | Belföld

NGM: népszerű az otthonfelújítási program

Népszerű az otthonfelújítási program, a kormány folyamatosan vizsgálja, hogyan teheti még egyszerűbbé a pályázati folyamatot - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.