Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2014. Január 20. 11:43, hétfő | Sport
Forrás: MTI

Szocsi 2014 - Egzotikus ételekre nem kell számítaniuk a sportolóknak

Szocsi 2014 - Egzotikus ételekre nem kell számítaniuk a sportolóknak

Egzotikus ételekre nem kell számítaniuk a szocsi téli olimpián részt vevő sportolóknak, a szájízüknek megfelelően fognak nekik főzni - nyilatkozta vasárnap a lifenews orosz hírtelevíziónak a játékok tíz séfjének egyike.

A sportolóknak a játékok ideje alatt a versenyekre kell összpontosítaniuk és nem arra, hogy mit ettek például délben, ezért ínyencségeket nem tálalnak fel - mondta Igor Golubjev, az oroszországi Tatárföldön lévő Naberezsnije Cselni nevű városból származó konyhafőnök. Azt is elárulta, hogy a nyitóünnepséget követő vacsorán svédasztal várja a meghívottakat, hiszen 5 ezer embert nehéz egyszerre asztalhoz ültetni.
A nyitófogadás menüje gazdag választékot takar. Lesznek húsos, halas fogások, de sajtos, zöldséges, gyümölcsös tálakból is válogathatnak a vendégek. Az Oroszországban szinte kötelező sztolicsnij, és olivier saláták sem maradnak el, s többféle levest is kínálnak majd. A készülődést egy héttel a szocsi téli olimpia február 7-i megnyitása előtt megkezdik.
Golubjev és csapata a játékok alatt különböző zöldséges salátákkal, marha-, és csirkehúsos ételekkel várja majd a sportolókat. Az édességek között pedig biztosan a menü része lesz a cheescake, azaz a sajttorta és a tiramisu.
Az orosz konyhafőnök nagy szerencsének tartja, hogy bekerült a téli olimpia séfjei közé, de mint elmondta, ezt annak köszönheti, hogy karrierje során világhírű külföldi séfek keze alatt tökéletesítette Oroszországban megszerzett tudását.

Címkék: Olimpa-Szocsi2014

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:19, kedd | Sport

Az MLSZ szerint közel 80 százalékkal csökkentek a súlyos játékvezetői hibák az NB1-ben

Hanacsek Attila, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) játékvezetői bizottságának elnöke szerint közel nyolcvan százalékkal csökkent a súlyos bírói hibák száma az OTP Bank Ligában.

2024. Július 23. 08:15, kedd | Sport

Konferencia-liga - Meccs nélkül jutott tovább a Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia FC mérkőzés nélkül jutott tovább a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójából, mert ellenfelét, az ukrán SC Dnyipro-1 csapatát kizárta az európai szövetség (UEFA).

2024. Július 23. 08:12, kedd | Sport

A Ferencváros új edzője energikus futballt vár

Pascal Jansen vezetőedző energikus futballt vár kedden a Ferencváros labdarúgócsapatától a The New Saints elleni Bajnokok Ligája-selejtezőben.

2024. Július 22. 07:58, hétfő | Sport

Piastri karrierje első sikerét aratta a Hungaroringen