Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Május 23. 12:08, szerda | Belföld
Forrás: mti

Szombaton tartják a Keresztény szigetet

Szombaton tartják a Keresztény szigetet

Szombaton tartják a Keresztény szigetet; az egész napos programot szervező Keresztény Értelmiségiek Szövetsége és az ÉrtékMegőrző Hálózat

pódiumbeszélgetésekkel, koncerttel, bábelőadással, sportversenyekkel várja az érdeklődőket a Margitszigeten - közölték a szervezők az MTI-vel.

A rendezvényt Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus egyház elnök-püspöke nyitja meg.

A pódiumbeszélgetések témái: a keresztény iskola; a mesterséges intelligencia és a kereszténység; az értékrend szerepe az ismeretszerzésben. A beszélgetéseken részt vesz mások mellett Csermely Péter biokémikus, hálózatkutató, Hirling Zsolt világ- és Európa-bajnok evezős, Szekeres Pál, a Nemzetközi Kerekesszékesvívó-szövetség (IWAS) elnöke és Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminal főigazgatója - olvasható a közleményben.

A programok között szerepel a motorozó pálos szerzetesek, a "MotorkerékPálosok" bemutatója, a gyerekeket a Pető Sportegyesület parasportolói várják közös sportolásra. Lesz kézműves foglalkozás, pingpong, foci, kosárlabda, kis bringó és interaktív bábelőadás is.

Az ökumenikus rendezvény védnökei Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, Fabiny Tamás evangélikus és Steinbach József református püspök, valamint Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita. A rendezvény házigazdái Makláry Ákos, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnöke és Tóth József, az ÉrtékMegőrző Hálózat elnöke.

teljes program megtalálható a www.keresztenysziget.hu honlapon, a rendezvényen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk