Városlista
2024. szeptember 17, kedd - Zsófia

Hírek

2013. Április 22. 09:21, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Sztrájk a Lufthansánál, törölték a budapesti járatokat

Sztrájk a Lufthansánál, törölték a budapesti járatokat

Figyelmeztető sztrájk kezdődött hétfőn hajnalban a Lufthansa német légitársaságnál, a munkabeszüntetés miatt valamennyi budapesti járatot törölték.

A legnagyobb német légitársaság 13 Budapestre tartó és 13 Budapestről induló járatát törölte a hétfői menetrendből.
Az egynapos sztrájk a Lufthansa teljes menetrendjét felborítja, az 1720 Németországból induló járat közül csak 32 tud felszállni.
A cég leányvállalata, a Germanwings diszkont légitársaság járatait nem érinti a földi személyzet munkabeszüntetése.
A sztrájkot a ver.di szakszervezeti szövetség hirdette meg, amely 5,2 százalékos fizetésemelést követel a földi kiszolgáló személyzetnek és a kabinszemélyzetnek, összesen mintegy 33 ezer munkavállalónak és garanciát kér a munkahelyek megtartására.
A munkaadó jóval alacsonyabb, legfeljebb 3 százalékos, szakmák szerint differenciált, egyes beosztásokban pedig a teljesítménytől függő béremelést javasol. A tárgyalások újabb fordulóját április 29-én tartják.
A szakszervezet legutóbb március 21-én tartott sztrájkot. Akkor a tervezett járatok mintegy 40 százaléka, összesen csaknem 700 járat maradt ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 17. 07:43, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: a kőolajellátás kérdését tilos átpolitizálni

Stratégiai egyetértés van Magyarország és a Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC) között abban, hogy az olajellátás nem politikai ügy, és a kőolajellátás kérdését tilos átpolitizálni -

2024. Szeptember 17. 07:42, kedd | Belföld

Meteorológia: egyelőre nem várható újabb csapadék

Sem Magyarországon, sem a Duna vízgyűjtőin nem várható érdemi csapadék területi átlagban a következő öt-hét napban - közölte a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán hétfőn.

2024. Szeptember 17. 07:39, kedd | Belföld

Elérte a Szigetközt az árhullám

Elérte a Szigetközt az árhullám, a Lajtán Mosonmagyaróvárnál a legmagasabb, harmadfokú árvízvédelmi készültséget kellett elrendelni az állami védvonalakon - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság az MTI-vel hétfőn.

2024. Szeptember 17. 07:38, kedd | Belföld

Árvíz - Óráról órára változik a helyzet

Óráról órára változik a helyzet, folyamatosan frissülnek az árvízi előrejelzések - mondta az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.