Városlista
2024. augusztus 1, csütörtök - Boglárka

Hírek

2013. Július 04. 22:23, csütörtök | Helyi
Forrás: Flesch Központ

Tábori élmények - FUTURA

Tábori élmények - FUTURA

A FUTURA ismét sikeres napokat tudhat maga mögött. Nem csak a látogatók számára lehet büszke az intézmény, hanem a nyári tábor sikerére is.

Az egyhetes táborban minden nap az épület más-más szintjét vették górcső alá a résztvevők. A reggel tornával és étkezéssel indult. Ezt követően olyan műhelymunkákon vehettek részt a gyerekek, melyek szorosan kapcsolódtak a szintekhez. A hétfői Tűz napja során Kréta kori tájat rendeztek be a műhelyben, ahol elkészítették saját, dinoszauruszokról szóló filmjüket. Kedden, a vízzel kapcsolatos játékok során a lelkes fiatalok mikroszkóppal vizsgáltak halakat és algákat, továbbá megtanultak vízibombát is készíteni. A műhelymunkák során nem maradhatott ki a komposztálás sem, ahol a hulladék-újrahasznosítás elsajátítása mellett a FUTURA gilisztái sem maradtak éhen.


A délutánt a szinteken való játék tette ki, ahol a dolgozók csakis mosolyt és örömöt láttak a gyerekek arcán. A programokat kísérletek és előadások szakították meg, melyek során a fizika, kémia és csillagászat titkaira is fény derült.
Az utolsó napon a fiatal tudósok kirándulni mentek a Duna partjára, ahol a természet kincseit csodálták meg: a gyerekek számára a legmaradandóbb élményt talán a városszélre bemerészkedő szomjas szarvas látványa nyújtotta.


A tábor végén minden résztvevő örömmel számolt be az izgalmas hétről. A legtöbben a víz szintjét és az ahhoz kapcsolódó látványetetést, a reggeli kézműveskedést és az előadásokat szerették. A 11 éves Tibi viszont a levegő szintjét kedvelte a leginkább, ahol hat méter magasban kipróbálta a monociklit, és rekordot döntött a képességtesztekben. Ezen kívül akadt, aki mást talált fontosnak: Matyi kiemelte, hogy legjobban az összetartást szerette a táborban töltött napok során. Hiszen a gyerekek nem csak átéltek, kutattak és játszottak, hanem szinte otthonukként tekintettek a FUTURA épületére.
Mozsolics Ádám

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Július 31. 21:23, szerda | Sport

Benyó Máté dobogóra állhatott Nyirádon

Felemás hétvégét zárt a Korda Racing a Rallycross Európa-bajnokság idei második, nyirádi állomásán. Benyó Máté dobogóra állhatott, Kovács Sámuel elődöntőbe jutott, ott végül azonban nem termett számára babér.

2024. Július 31. 08:02, szerda | Sport

BL-selejtező - Kettős győzelemmel jutott tovább a Ferencváros

A Ferencváros a hazai 5-0-s sikerét követően kedden idegenben 2-1-re nyert a walesi The New Saints ellen, így kettős győzelemmel, 7-1-es összesítéssel jutott tovább a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójából.