Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Február 13. 07:21, szerda | Helyi
Forrás: Katasztrófavédelem

TÁJÉKOZTATÁS!

TÁJÉKOZTATÁS!

Az időjárási előrejelzések alapján térségünkben egy jelentős változásra lehet számítani, akár jelentős mennyiségű hó lehullására.

Jelentős mennyiségű hó lehullása esetén:

Kövessék nyomon a közlekedési viszonyokról, valamint a várható időjárásról szóló híradásokat!

- Csak a legszükségesebb esetben induljanak útnak, hiszen az időjárási körülmények, valamint a közlekedési viszonyok hirtelen és jelentős mértékben megváltozhatnak! Feleslegesen ne veszélyeztessék saját maguk és a segítségül érkezők testi épségét!
- Ha mégis feltétlenül szükséges az elindulás, legyen önöknél meleg ruha, takaró és termoszban forró ital. A gépjárműben legyen elegendő mennyiségű üzemanyag és legyen bekészítve hólánc, hólapát, jégkaparó, jégoldó.
- Akik otthon maradnak, gondoskodjanak több napra elegendő mennyiségű tartós élelmiszer, ivóvíz és gyógyszer biztosításáról!
- Készítsenek elő meleg ruhákat!
- Áramszünet idejére a hűtőben és fagyasztóban lévő élelmiszereket hideg helyen a szabadban helyezzék el!
- Áramszünet idején a vízteres kandalló és cserépkályha vízkeringetéséről gondoskodjon kiegészítő berendezés alkalmazásával (pl. aggregátor)! Az e célra igénybevett belső égésű motort csak szabadban alkalmazzák!
- Vegyes tüzelésű kazánok esetében, amennyiben gázüzemeltetésről áttérnek a másik tüzelési módra, kerüljön elzárásra a megfelelő zárócsap!
- A földgázszolgáltatás ideiglenes kimaradása esetére gondoskodjanak egyedi tüzelési berendezésekről (cserépkályha, olajradiátor, kandalló, vaskályha, villanykályha, PB tüzelés)!
- Biztosítsanak több napra elegendő mennyiségű tartalék tüzelőanyagot, amely könnyen hozzáférhető helyen legyen tárolva, közel a bejárathoz!
- Legyen előkészítve gyufa vagy öngyújtó, gyertya, elemlámpa (tartalék elemmel)!
- Áramszünet idejére készítsenek elő elemről működtethető rádiót, és biztosítson hozzá tartalék elemeket!
- Mobiltelefonja legyen üzemképes és feltöltött állapotú!
- A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján (www.gyor.katasztrofavedelem.hu) további információkat találnak a téli közlekedésre, a felelős állattartásra, valamint a speciális szabályok a veszélyes anyagok szállítására külön menüpontban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.