Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. Február 23. 21:10, szerda | Helyi
Forrás: GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt.

Tájékoztató a GDF SUEZ fogyasztói számára a megnövekedett ügyfélszolgálati forgalomról

Tájékoztató a GDF SUEZ fogyasztói számára a megnövekedett ügyfélszolgálati forgalomról

A GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. tájékoztatja fogyasztóit, hogy a 2011. január 1-től érvényes új árrendelet, illetve az egyetemes szolgáltatásba visszatérő végső menedékes fogyasztók ellátása kapcsán felmerülő fogyasztói megker

Az alábbi információkkal szeretnénk segíteni a gyakrabban felmerülő kérdések megválaszolását.

1. Végső menedékes fogyasztók átvétele:

- A végső menedékes ügyfelek átvétele a jogszabályban rögzített feltételek szerint történik. A területileg illetékes elosztó társaság február 4-ig leolvasta ezen fogyasztók gázmérőit. A beérkezett adatok alapján a GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. elkezdte a számlázást, a jogszabályban meghatározott számlakép, illetve MJ alapú elszámolás, valamint az érvényes árrendelet szerint.

- Az egyetemes szolgáltatási szerződéskötés a számlázási folyamattól független. A jogszabályi előírások szerint a szolgáltató a végső menedékes státusz kezdetétől (január 13. 6:00 óra) számított maximum 60 napon belül köteles kiküldeni a szerződéseket. Társaságunk ugyanakkor törekedett az ügyfelek számára jobban követhető folyamat betartására és ezért - az informatikai korlátokat is figyelembe véve - a végső menedékes ügyfelek 90%-nál még a számlázás előtt kiküldte a szerződést. A végső menedékes fogyasztók az egyetemes szolgáltatói szerződésük megkötésére vonatkozó szándékukat a https:\\ugyfelszolgalat.gdfsuez-energia.hu címen elérhető online ügyfélszolgálaton is rögzíthetik, így elkerülhető az esetleges várakozás az ügyfélszolgálaton.

- A végső menedékes ügyfelek sztenderd szerződéses feltételek szerint kapták meg szerződésüket, melyet sokan kívánnak módosítani a GDF SUEZ kínálta lehetőségek alapján. Ezen módosítások elvégezhetők az online ügyfélszolgálaton, vagy írásos úton megküldhetők a társaság ügyfélszolgálatának, így ennek megfelelően nincs szükség személyes, vagy telefonos megkeresésre.

2. Új egyetemes szolgáltatási tarfiák:

- A GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. számlázási rendszerének felkészítése az év végénkormányrendeletben megjelent új árak alkalmazására január végére elkészült. 2011. február hónaptól a gázszámlák már ennek megfelelően kerülnek kiállításra. Az ügyfelek így most találkoznak az új sávos árrendelet okozta változásokkal, melynek értelmében mind a számlakép, mind a tarifa (és ezáltal a fizetendő végösszeg) megváltozik.

- Az új gázdíj tarifával, és az általa okozott változásokkal kapcsolatban a társaság www.gdfsuez-energia.hu címen elérhető weboldalán részletes tájékoztató olvasható. Kérjük a fogyasztókat, hogy keressék fel a weboldalunkat, és ott tájékozódjanak.

A GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. felkészült a megnövekedett ügyfélforgalom ellátására, de ez a mostani helyzet - a végső menedékes fogyasztók átvétele és az új áralkalmazás - rendkívüli állapotot jelent, ezért előfordulhat az ügyintézésben esetleges fennakadás, vagy késedelem. Kérjük ezért kedves ügyfeleink türelmét és megértését!

Társaságunk kéri továbbá azon fogyasztóit, akik nem sürgős ügyben fordulnak az ügyfélszolgálathoz, hogy lehetőség szerint pár nap múlva próbálkozzanak újra, vagy keressék fel a társaság online ügyfélszolgálatát, ahol a gázfogyasztással kapcsolatos ügyeik jelentős része elintézhető.

További információk:

Hamar Orsolya - kommunikációs vezető

06 30 235 8060 - orsolya.hamar@gdfsuez.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.