Városlista
2024. augusztus 1, csütörtök - Boglárka

Hírek

2017. Március 13. 10:00, hétfő | Helyi
Forrás: http://tamtraco.hu/

TamTraco – forradalom az őssejtszállításban

TamTraco – forradalom az őssejtszállításban

A szülést követően a köldökzsinórból, méhlepényből levett, őssejteket tartalmazó köldökzsinór-vér szállítás a TamTraCo legszámottevőbb üzletága.

Megbízók a hazánkban jelenlévő szövet és sejtbankok az üzletágban. A köldökzsinorból levett vért (köldökzsinór-vér), a köldökzsinór egy 10-15 cm- es darabját és a méhlepényből kinyert vért) levételre és szállításra alkalmas levételi szettbe gyűjtik a szülés során. A szerződött partnerek, azaz őssejtbankok számára biztosít egy webes adminisztrációs felületet, melynek a mintaszállítás megrendelése nonstop megtörténhet. A levételi szetteket szigorú szabályok alapján úgy készítik el, hogy alkalmasak legyenek a minta minőségének megőrzésére és hőmérséklet meghatározott tartományban tartsák. A mintaszállítást a Országos Tisztifőorvosi Hivatal által kiállított engedéllyel végezzük. Call Centerünk a nap 24 órájában elérhető, így a mintavétel bejelentése a szülék és a megbízóink számára folyamatosan biztosított.


Hazánkban közel száz kórházzal (állami és magánnal együttvéve) állunk napi szinten kapcsolatban. A szállító személy kiválasztásakor törekszünk arra, hogy minden tekintetben képviseljük megbízóinkat a minták átvételekor történő kommunikációban. A járművek felszereltsége, logisztikai rendszerünk professzionális kialakítása teszi lehetővé, hogy a bejelentett mint a megbízó által támasztott szállítási protokoll szerint kerüljön felvételre, szállításra és leadásra a megbízó laboratóriumban. Az eredményhez természetesen a személyzet képzettsége és elhivatottsága is pluszként szolgál.


Magyarországon belül és a határon túl is közel tízezer gyűjtött őssejtmintát szállítottunk hibamentesen 2016-os és végéig, megbízóink teljes megelégedésére. A szettek gyűjtését Magyarországon belül gyűjtőfuvarral végezzük. A határon túli gyűjtési megbízásokat általában egyedi fuvarral oldjuk meg, amennyiben a távolság ezt indokolja.


A köldökzsinórban található kilenc hónapos őssejtek toleránsabbak immunológiailag mint a kialakult felnőtt szervi őssejtek. A csontvelőből, a vérből és a köldökzsinórvérből származó őssejteket vérképző és immunrendszeri betegségek kezelésében használják transzplantációra. Az őssejtek nem specializálódott, osztódásra képes sejtek, alkalmasak elhasználódott, károsodott, hiányzó sejtek pótlására a betegeken, amikor állapotuk károsodik. Őssejteket többféle módon nyerhetünk, amelyek forrása a köldökzsinórvér.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 01. 16:09, csütörtök | Sport

Kassa ralin járt a Jobbágy - Maricsek versenyzőpáros!

Beszélgetés Jobbágy Ákos autóversenyzővel a 50. Garrett Rally Košice 2024 után.

2024. Augusztus 01. 07:55, csütörtök | Kék hírek

Négyszáznál több gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt

Több mint 400 gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.