Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. November 04. 08:00, csütörtök | Bulvár
Forrás: mti

Tarantino a Ponyvaregény hét jelenetét adja el virtuálisan

Tarantino a Ponyvaregény hét jelenetét adja el virtuálisan

Quentin Tarantino nem helyettesíthető tokenként (NFT) bocsátja árverése Ponyvaregény című filmklasszikusa hét eddig be nem mutatott jelenetét - számolt be róla a CNN online kiadása.

Az Oscar-díjas Tarantino "titkos NFT-ként" fogja árverésre bocsátani a jeleneteket, amelyek a Secret Networkre épülnek - egy blokkláncra, amely a magántulajdon védelmét garantálja.

A nem helyettesíthető tokenek piacának népszerűsége 2021 elején nőtt meg robbanásszerűen. Minden NFT-nek van saját blokkláncalapú digitális "pecsétje", amely az eredetiségét és tulajdonosát igazolja.

A nem helyettesíthető tokenként megvásárolható jelenetek mellé a vevők idézeteket is kapnak a Ponyvaregény eredeti, kézírásos forgatókönyvéből, továbbá Tarantino exkluzív kommentárja is jár hozzá. A rendező ebben a filmről és magáról árul el titkokat - ígéri a Secret Network.

Tarantino, aki 1994-ben a legjobb forgatókönyv Oscarját kapta meg a Ponyvaregényért, keddi közleményében úgy fogalmazott: nagyon örül, hogy felajánlhatja ezeket az exkluzív jeleneteket a rajongóknak.

A Ponyvaregény nem az első film, amely NFT-ként lép piacra: a VeVePartners és az MGM filmstúdió szeptemberben közölte, hogy az októberben bemutatott Nincs idő meghalni című James Bond-filmmel száll be a kereskedésbe.

Március közepén csaknem 70 millió dollárért (20,7 milliárd forint) kelt el egy digitális műalkotás a Christie's árverésén, amelyen az aukciósház először adott el egy fizikai mivoltában nem létező műtárgyat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.