Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2011. Február 23. 12:33, szerda | Helyi
Forrás: InfoGyőr

Tavaszi fesztivál meglepetésekkel

Tavaszi fesztivál meglepetésekkel

Idén 15. alkalommal nyitja meg kapuit a Győri Tavaszi Fesztivál rendezvénysorozata. A március 15.-én kezdődő kulturális seregszemle tucatnyi látványosnak ígérkező programmal, és a 12. alkalommal megrendezett Nemzetközi Ütősfesztivállal

Az idei Tavaszi Fesztivál beharangozó sajtótájékoztatóján Sarkadi Mónika igazgató elmondta, a programok összeállításánál igyekeztek megőrizni a hagyományos győri esemény összművészeti jellegét, ám mint az már megszokott, idén is jelentős hangsúlyt kapnak a zenei programok. Kiemelkedik ezek közül a Csík zenekar és Ferenczy György közös koncertje, ami különleges zenei élményt nyújthat a világzene kedvelőinek.
A fesztiválprogram kiemelt eseményének ígérkezik a Janza Kata és Dolhai Attila közös musical estje, amelyről a sajtótájékoztatón részt vevő művésznő elárulta, hogy hosszú ideje dolgoznak együtt a produkción Dolhai Attilával és meglepetésként néhány operett slágert is előadnak a Richter teremben, március 21.-én.
Március 27.-én este lép a közönség elé a méltán népszerű Ghymes együttes. A világzenei formáció képviseletében az együttes frontembere Szarka Gyula köszöntötte a győri közönséget, mint mondta nagy örömmel jönnek a városba, hiszen itt állandó telt ház kíséri a fellépéseiket már évek óta. Ekkora érdeklődést sehol nem tapasztalt az országban.
Ebben az évben 12. alkalommal lesz része a programnak az Ütősfesztivál. Csurák Erzsébet a program szervezője elmondta, igazi nemzetközi fesztiválprogramot sikerült idén összeállítaniuk, hiszen Szingapúrból érkezik a legtávolabbi fellépő, és szép számmal érkeznek zenészek Európa számos országából is. Az „ütős” programokba egyébként a győri nézők is bekapcsolódhatnak idén, mert a Széchenyi téren bármilyen ritmuskeltésre alkalmas eszközzel közösen zenélhetnek profi ütősökkel.
A fesztivál programjaira jegyek Győr-Moson-Sopron megye minden Tourinform Irodájában válthatók.

Garamvölgyi Imre

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.