Városlista
2024. augusztus 3, szombat - Hermina

Hírek

2016. Április 29. 00:00, péntek | Helyi

Te Szedd! szemétszedési akció és tavaszi lomtalanítás Mosonmagyaróváron

Te Szedd! szemétszedési akció és tavaszi lomtalanítás Mosonmagyaróváron

Idén is csatlakozott városunk az országos Te Szedd! szemétszedési akcióhoz.

Oktatási intézményeink és sok civil szervezet a Polgármesteri Hivatal dolgozóival együtt végzi 2016. április 28. és 30. között a város megtisztítását. Ez mintegy 2100 résztvevőt jelent.

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata és a Kisalföldi Kommunális Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. is ezen időpontban kezdi meg a lomtalanítást is a városban koncentrált gyűjtőpontokon és ellenőrzötten az alábbiak szerint:

  • A mosoni városrészben két gyűjtőponton egyidejűleg, az Iskola utcai beépítetlen önkormányzati területen és a Mosoni temető ill. szabad strand mögötti önkormányzati területen(Csikusz, szabad strand felőli megközelítéssel) lesz elhelyezhető a lom konténerekbe 2016. április 29.-én, pénteken 12-17 óráig, április 30.-án, szombaton 8-16 óráig.
  • Az óvári városrészben két gyűjtőponton egyidejűleg, a Kapucinus u. sóház mögötti parkolóban és a Flesch K. Kulturális Központ parkolóban (Károly u. felől) lesznek kihelyezve a gyűjtőkonténerek 2016. május 13.-án, pénteken 12-17 óráig, május 14.-én, szombaton 8-16 óráig.

A háztartási lomot a kihelyezett gyűjtőedényekbe kell rakni szétválogatva, szelektíven! Veszélyes hulladékot (akkumulátor, vegyszer és gyógyszermaradványok, festékes doboz, olajos flakon, galvánelemek stb.), zöld hulladékot és építési törmeléket a konténerekben elhelyezni tilos!

Továbbá tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a még értékes összetevőket, felhasználható alapanyagot jelentő hulladék, mint pl. a papír, műanyag, fém, üveg elhelyezésére, ártalmatlanítására egész évben lehetőség van a szelektív gyűjtőszigeteken. Továbbá mindenféle hulladékfajta (veszélyes is) elhelyezhető a Gabonarakparton a hulladékudvarban.

A www.kisalfoldikhk.hu honlapon folyamatosan tájékozódhatnak a hulladékgyűjtéssel-ártalmatlanítással kapcsolatos aktualitásokról, a hulladékudvar működéséről, a hulladék elhelyezésének feltételeiről, a díjfizetés módjáról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 03. 09:02, szombat | Belföld

Változik több térségben a Volánbusz menetrendje augusztus 17-től

Több térségben menetrendi módosítások lépnek életbe augusztus 17-től a Volánbusznál - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

2024. Augusztus 03. 09:01, szombat | Kék hírek

NAV: folytatódik a nyári ellenőrzés