Városlista
2024. február 29, csütörtök -

Hírek

2021. November 05. 14:29, péntek | Helyi

Tenk Antal könyvét mutatják be a Huszár Gál Városi Könyvtárban

Tenk Antal könyvét mutatják be a Huszár Gál Városi Könyvtárban

Dr. Tenk Antal, professor emeritus egyedülálló, háromkötetes munkáját, a Dicső múltunk című könyvet mutatják be a Huszár Gál Városi Könyvtárban november 12-én, délután 4 órától.

A rendezvényen köszöntőt mond dr. Nagy István agrárminiszter. A szerzővel dr. Nagy Frigyes nyugalmazott földművelésügyi miniszter beszélget.
Tenk Antal több mint hatvan éve, 1958-ben még akadémiai hallgatóként jegyezte el magát az ősi Alma Materrel, amelyhez a mai napig hű maradt.
2017-2018-ban jelent meg kétkötetes összefoglalója (Dicső múltunk I., Dicső múltunk II.). Mindkét kötet 100-100 év történéseit idézi fel kronológiai sorrendben, de nem marad meg szűk tárgyánál, a változó keretek között és változó neveken (tanintézet, akadémia, főiskola, egyetem) működő intézménynél. Röviden bemutatja az adott korszak gazdasági-társadalmi viszonyait is, különös hangsúllyal a magyar mezőgazdaság és a mezőgazdasági szakoktatás fejlődésére is. Megismerhetjük belőle minden egyes korszak neves oktatóit, híres, különleges életpályát befutott hallgatóit.
2020-ban egy új művel gyarapodott az „Akadémiá”-ról szóló szakirodalom (Dicső múltunk III.) Nem az előző kötetek folytatásáról van szó, nem is csak egy kiegészítő kötetről, hanem egy új monográfiáról. A szerző ebben a kötetben a 200 éves intézménynek a magyar mezőgazdaság fejlődésére gyakorolt hatását elemzi.
A monumentális trilógia mindhárom darabja első alkalommal kerül közös bemutatásra. A rendezvény végén a szerző átadja a trilógia díszkiadását könyvtárunk helyismereti gyűjteményének. Az író-olvasó találkozón lehetősség lesz a könyv megvásárlásra és dedikálásra is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 20. 11:51, kedd | Helyi

Mit kezdjünk veszteségeinkkel?

Igazi Barbara személyiségfejlesztő, Gyászfeldolgozás Módszer specialista, integrál tanácsadó \"Mit kezdjünk veszteségeinkkel?\" című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban.

2024. Február 12. 12:09, hétfő | Helyi

Két könyv, egy életmű: Beszélgetés Deák Ernővel

Deák Ernő munkásságába nyerhetnek betekintést az érdeklődők február 21-én, szerdán 17 órától a Huszár Gál Városi Könyvtárban.

2024. Január 05. 14:52, péntek | Helyi

Festménykiállítás a Huszár Gál Városi Könyvtárban

Varga Katalin kortárs festőművész festményeiből nyílik kiállítás a Huszár Gál Városi Könyvtár emeleti kiállítóterében 2024. január 12-én, pénteken 17 órától.

2024. Február 29. 06:00, csütörtök | Sport

Willi Orbán Fair Play-díjat kapott Németországban

A Német Sportújságíró Szövetség különdíjban részesítette Willi Orbánt, az RB Leipzig magyar válogatott futballistáját.