Városlista
2023. május 31, szerda - Angéla

Hírek

2021. November 05. 14:29, péntek | Helyi

Tenk Antal könyvét mutatják be a Huszár Gál Városi Könyvtárban

Tenk Antal könyvét mutatják be a Huszár Gál Városi Könyvtárban

Dr. Tenk Antal, professor emeritus egyedülálló, háromkötetes munkáját, a Dicső múltunk című könyvet mutatják be a Huszár Gál Városi Könyvtárban november 12-én, délután 4 órától.

A rendezvényen köszöntőt mond dr. Nagy István agrárminiszter. A szerzővel dr. Nagy Frigyes nyugalmazott földművelésügyi miniszter beszélget.
Tenk Antal több mint hatvan éve, 1958-ben még akadémiai hallgatóként jegyezte el magát az ősi Alma Materrel, amelyhez a mai napig hű maradt.
2017-2018-ban jelent meg kétkötetes összefoglalója (Dicső múltunk I., Dicső múltunk II.). Mindkét kötet 100-100 év történéseit idézi fel kronológiai sorrendben, de nem marad meg szűk tárgyánál, a változó keretek között és változó neveken (tanintézet, akadémia, főiskola, egyetem) működő intézménynél. Röviden bemutatja az adott korszak gazdasági-társadalmi viszonyait is, különös hangsúllyal a magyar mezőgazdaság és a mezőgazdasági szakoktatás fejlődésére is. Megismerhetjük belőle minden egyes korszak neves oktatóit, híres, különleges életpályát befutott hallgatóit.
2020-ban egy új művel gyarapodott az „Akadémiá”-ról szóló szakirodalom (Dicső múltunk III.) Nem az előző kötetek folytatásáról van szó, nem is csak egy kiegészítő kötetről, hanem egy új monográfiáról. A szerző ebben a kötetben a 200 éves intézménynek a magyar mezőgazdaság fejlődésére gyakorolt hatását elemzi.
A monumentális trilógia mindhárom darabja első alkalommal kerül közös bemutatásra. A rendezvény végén a szerző átadja a trilógia díszkiadását könyvtárunk helyismereti gyűjteményének. Az író-olvasó találkozón lehetősség lesz a könyv megvásárlásra és dedikálásra is.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 30. 13:34, kedd | Helyi

Elrendelte a bíróság az emberölési késelés gyanúsítottjának letartóztatását

Elrendelte a bíróság a mosonmagyaróvári emberölési késelés gyanúsítottjának letartóztatását - tájékoztatott a Győri Törvényszék.

2023. Május 30. 08:41, kedd | Helyi

Fotókiállítás Kocsis Julianna és Seybold Anita Beatrix munkáiból a Huszár Gál Városi Könyvtárban

Kocsis Julianna és Seybold Anita Beatrix fotóiból nyílik kiállítás #turistakéntvárosunkban – Séták Magyaróváron címmel a Huszár Gál Városi Könyvtárban június 2-án, pénteken 17 órakor.

2023. Május 22. 11:15, hétfő | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet.

2023. Május 18. 11:07, csütörtök | Helyi

Hétfőig van lehetőség a módosításra

Már csak négy nap van az szja-bevallás határidejéig, május 22-ig! Aki egyetért a tervezetben foglaltakkal és nem tesz semmit, annak május 22-ével automatikusan bevallássá válik a tervezete.