Városlista
2024. május 24, péntek - Eszter

Hírek

2021. November 05. 14:29, péntek | Helyi

Tenk Antal könyvét mutatják be a Huszár Gál Városi Könyvtárban

Tenk Antal könyvét mutatják be a Huszár Gál Városi Könyvtárban

Dr. Tenk Antal, professor emeritus egyedülálló, háromkötetes munkáját, a Dicső múltunk című könyvet mutatják be a Huszár Gál Városi Könyvtárban november 12-én, délután 4 órától.

A rendezvényen köszöntőt mond dr. Nagy István agrárminiszter. A szerzővel dr. Nagy Frigyes nyugalmazott földművelésügyi miniszter beszélget.
Tenk Antal több mint hatvan éve, 1958-ben még akadémiai hallgatóként jegyezte el magát az ősi Alma Materrel, amelyhez a mai napig hű maradt.
2017-2018-ban jelent meg kétkötetes összefoglalója (Dicső múltunk I., Dicső múltunk II.). Mindkét kötet 100-100 év történéseit idézi fel kronológiai sorrendben, de nem marad meg szűk tárgyánál, a változó keretek között és változó neveken (tanintézet, akadémia, főiskola, egyetem) működő intézménynél. Röviden bemutatja az adott korszak gazdasági-társadalmi viszonyait is, különös hangsúllyal a magyar mezőgazdaság és a mezőgazdasági szakoktatás fejlődésére is. Megismerhetjük belőle minden egyes korszak neves oktatóit, híres, különleges életpályát befutott hallgatóit.
2020-ban egy új művel gyarapodott az „Akadémiá”-ról szóló szakirodalom (Dicső múltunk III.) Nem az előző kötetek folytatásáról van szó, nem is csak egy kiegészítő kötetről, hanem egy új monográfiáról. A szerző ebben a kötetben a 200 éves intézménynek a magyar mezőgazdaság fejlődésére gyakorolt hatását elemzi.
A monumentális trilógia mindhárom darabja első alkalommal kerül közös bemutatásra. A rendezvény végén a szerző átadja a trilógia díszkiadását könyvtárunk helyismereti gyűjteményének. Az író-olvasó találkozón lehetősség lesz a könyv megvásárlásra és dedikálásra is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .