Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2013. Október 24. 19:33, csütörtök | Helyi
Forrás: Oxygen Media

Termálvízzel fűtenének

Termálvízzel fűtenének

Jövőre már termálvízzel fűtenék a mosonmagyaróvári távhőrendszert. 2014 elején indul az ehhez szükséges, három és félmilliárdos beruházás.

Nagy István polgármester elmondta; nagyjából egymilliárd forintos uniós támogatást nyert két vállalkozás ahhoz, hogy 2300 méter mély kutat fúrjon a 95-100 fokos termálvíz kiemeléséhez.

Nem olcsó a távhő Mosonmagyaróváron. A következő fűtési szezonra ez megváltozhat. A jövőben, termálvízzel melegítenék fel a radiátorokat, ami jelentősen csökkentené a költségeket. Ez a csökkenés a számlákon is meglátszana. A fogyasztók, érdeklődve figyelik a fejleményeket.

A rendszert eddig gázzal üzemeltették, ezt fogja felváltani a geotermikus energia. Két kútból érkezik majd a felszínre, a 95 fokos víz.

Az önkormányzat és a vele kapcsolatban lévő befektetői kör, uniós pályázaton 1 milliárd Ft-ot nyert erre a projektre. Az összköltség pedig 3 és fél milliárdra rúg. Dr. Nagy István polgármester elmondta: a talpunk alatt 3 ezer évre elegendő energiaforrás van. Vétek lenne nem kihasználni.

Mivel az önkormányzat befektetőként is részt vesz a beruházásban, a jövőben profitálhat is az üzletből. A befolyó összeget, utak, járdák építésére, a város fejlesztésére lehet majd fordítani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 14. 07:43, szerda | Bulvár

Folyóba zuhant és életét vesztette fényképezés közben egy 13 éves magyar fiú Norvégiában

A Bondhuselva folyóba esett és meghalt egy 13 éves magyar fiú a délnyugat-norvégiai Sunndal város mellett hétfőn, miközben fotót szeretett volna készíteni a tájról

2024. Augusztus 14. 07:42, szerda | Belföld

NGM: népszerű az otthonfelújítási program

Népszerű az otthonfelújítási program, a kormány folyamatosan vizsgálja, hogyan teheti még egyszerűbbé a pályázati folyamatot - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.