Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Október 24. 19:33, csütörtök | Helyi
Forrás: Oxygen Media

Termálvízzel fűtenének

Termálvízzel fűtenének

Jövőre már termálvízzel fűtenék a mosonmagyaróvári távhőrendszert. 2014 elején indul az ehhez szükséges, három és félmilliárdos beruházás.

Nagy István polgármester elmondta; nagyjából egymilliárd forintos uniós támogatást nyert két vállalkozás ahhoz, hogy 2300 méter mély kutat fúrjon a 95-100 fokos termálvíz kiemeléséhez.

Nem olcsó a távhő Mosonmagyaróváron. A következő fűtési szezonra ez megváltozhat. A jövőben, termálvízzel melegítenék fel a radiátorokat, ami jelentősen csökkentené a költségeket. Ez a csökkenés a számlákon is meglátszana. A fogyasztók, érdeklődve figyelik a fejleményeket.

A rendszert eddig gázzal üzemeltették, ezt fogja felváltani a geotermikus energia. Két kútból érkezik majd a felszínre, a 95 fokos víz.

Az önkormányzat és a vele kapcsolatban lévő befektetői kör, uniós pályázaton 1 milliárd Ft-ot nyert erre a projektre. Az összköltség pedig 3 és fél milliárdra rúg. Dr. Nagy István polgármester elmondta: a talpunk alatt 3 ezer évre elegendő energiaforrás van. Vétek lenne nem kihasználni.

Mivel az önkormányzat befektetőként is részt vesz a beruházásban, a jövőben profitálhat is az üzletből. A befolyó összeget, utak, járdák építésére, a város fejlesztésére lehet majd fordítani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.