Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2011. Február 04. 21:46, péntek | Helyi önkormányzati
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

Területi kisebbségi önkormányzatok - alakuló ülés, elnökválasztás

Területi kisebbségi önkormányzatok - alakuló ülés, elnökválasztás

Megtartották alakuló ülésüket a területi kisebbségi önkormányzatok. Megyénkben a horvát, a német és a cigány kisebbség tudott megyei szintű képviseletet állítani.

A 7 fős testületek tagjai az alakuló ülésen a Területi Választási Bizottság elnökétől átvették megbízólevelüket, letették esküjüket, ezt követően pedig megválasztották tisztségviselőiket. A rendezvényeken dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke is jelen volt és köszöntötte a testületek tagjait, megválasztott tisztségviselőit.

A választás értelmében a Győr-Moson-Sopron Megyei Horvát Kisebbségi Önkormányzat elnöke Koloszár István, elnökhelyettese Tolnai József lett. A Győr-Moson-Sopron Megyei Német Önkormányzat élén Wild Róbert áll majd, helyettesévé Molnár Kálmánnét választották. A Győr-Moson-Sopron Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzatba négy képviselő a Lungo Drom, három képviselő a Rom Po Drom támogatásával jutott be. A megyei cigány kisebbségi testület elnöke Bogdán Piroska lett, az elnökhelyettes pedig Kőfalvi Pál, mindketten a Lungo Drom képviselői.

Előzmények:
A területi kisebbségi önkormányzati képviselők január 9-én megtartott választásán megyénkben a Lungo Drom négy mandátummal nyerte a cigány kisebbségi választást, míg a Rom Po Drom 3 képviselői helyet szerzett. A német kisebbségi önkormányzat 7 képviselői helyén a Német Önkormányzatok Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete jelöltjei végeztek, míg a megyei horvát kisebbségi önkormányzatba a Magyarországi Gradiscei Horvátok Egyesületének 7 jelöltje került.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 12:00, kedd | PR

Mennyibe kerül egy weboldal napjainkban?

Ha egy vállalkozásnak van saját weboldala, az számos előnnyel jár. Először is, egy weboldal hatékony digitális jelenlétet biztosít, amely elérhetővé teszi a céget potenciális ügyfelek és partnerek számára világszerte.

2024. Július 23. 08:21, kedd | Belföld

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg, ebből 13 hajnali melegrekord volt.

2024. Július 23. 08:19, kedd | Sport

Az MLSZ szerint közel 80 százalékkal csökkentek a súlyos játékvezetői hibák az NB1-ben

Hanacsek Attila, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) játékvezetői bizottságának elnöke szerint közel nyolcvan százalékkal csökkent a súlyos bírói hibák száma az OTP Bank Ligában.