Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. Február 04. 21:46, péntek | Helyi önkormányzati
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

Területi kisebbségi önkormányzatok - alakuló ülés, elnökválasztás

Területi kisebbségi önkormányzatok - alakuló ülés, elnökválasztás

Megtartották alakuló ülésüket a területi kisebbségi önkormányzatok. Megyénkben a horvát, a német és a cigány kisebbség tudott megyei szintű képviseletet állítani.

A 7 fős testületek tagjai az alakuló ülésen a Területi Választási Bizottság elnökétől átvették megbízólevelüket, letették esküjüket, ezt követően pedig megválasztották tisztségviselőiket. A rendezvényeken dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke is jelen volt és köszöntötte a testületek tagjait, megválasztott tisztségviselőit.

A választás értelmében a Győr-Moson-Sopron Megyei Horvát Kisebbségi Önkormányzat elnöke Koloszár István, elnökhelyettese Tolnai József lett. A Győr-Moson-Sopron Megyei Német Önkormányzat élén Wild Róbert áll majd, helyettesévé Molnár Kálmánnét választották. A Győr-Moson-Sopron Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzatba négy képviselő a Lungo Drom, három képviselő a Rom Po Drom támogatásával jutott be. A megyei cigány kisebbségi testület elnöke Bogdán Piroska lett, az elnökhelyettes pedig Kőfalvi Pál, mindketten a Lungo Drom képviselői.

Előzmények:
A területi kisebbségi önkormányzati képviselők január 9-én megtartott választásán megyénkben a Lungo Drom négy mandátummal nyerte a cigány kisebbségi választást, míg a Rom Po Drom 3 képviselői helyet szerzett. A német kisebbségi önkormányzat 7 képviselői helyén a Német Önkormányzatok Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete jelöltjei végeztek, míg a megyei horvát kisebbségi önkormányzatba a Magyarországi Gradiscei Horvátok Egyesületének 7 jelöltje került.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.