Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2013. Április 11. 14:51, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Titanic Filmfesztivál - Brit drámával zárul a mustra

Titanic Filmfesztivál - Brit drámával zárul a mustra

Az Ébredés című brit drámával zárja kapuit szombaton a 20. Titanic Filmfesztivál Budapesten.

Rufus Norris filmjének főhőse Skunk, egy észak-londoni kamaszlány (alakítója Eloise Laurence), aki egy napon szörnyű brutalitás szemtanúja lesz a szomszédságban. A szemben lakó férfi csaknem agyonveri a kicsit zavart Ricket. A nyári szünidőre készülődő lány traumáját apja (Tim Roth) igyekszik oldani, de úgy tűnik, a drámával Skunk gyerekkora végleg véget ért.
Az alkotás tavaly a legjobb brit független film trófeáját nyerte a Brit Független Filmdíjak átadásán - idézte fel csütörtökön a Titanic sajtóirodája.
A 2005 óta versenyfesztiválként működő Titanic idén kilenc nap alatt öt helyszínen 74 filmet tűzött műsorára. A programban kiemelt helyet kapott az ír és a cseh filmművészet. A sokszínű válogatásban a nemzetközi filmvilág befutott rendezőinek munkái mellett elsőfilmesek bemutatkozását is láthatták a fesztivál látogatói.
A filmmustrán pénteken és szombaton a Hullámtörők-díjért versenyző tíz produkció közül többet is megtekinthetnek még az érdeklődők, köztük az ír Lenny Abrahamson Mit tettél Richard?, Mira Fornay cseh-szlovák koprodukcióban készült Kutyám, Killer és a fehérorosz Szergej Loznyica Ködben című alkotását.

Címkék: Kultúra-film

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.