Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2015. Február 09. 09:00, hétfő | Helyi sport
Forrás: MKC SE

Tíz gólos diadal a sereghajtó ellen

Tíz gólos diadal a sereghajtó ellen

Alapszakasz 18. forduló I Mosonszolnoki Sportcsarnok I MKC SE – Szeged KKSE 30:20 (14:9)

Közel teltházas nézőközönség előtt láttuk vendégül a sereghajtót a Mosonszolnoki Sportcsarnokban. Utóbbi eredményeink miatt hatalmas szükségünk mutatkozott a pontokra, hiszen közvetlen ellenfeleink már valamivel előttünk jártak a tabellán. Ezzel a győzelemmel kis levegőhöz jutottunk, így most valamivel magabiztosabban folytathatjuk a kemény munkát a megjelölt célok érdekében.

Az összecsapás első hat percében csak a szegedi gárda jegyzett találatot, és úgy tűnt, hogy a mosonmagyaróvári hölgyek fejben még az öltözőben maradtak. A játékunkat lassú tempó és esetlen hozzáállás jellemezte. Míg nem Gabi hatalmas bombát akasztott és ez valahogy jeget tört és pályára invitálta a többi játékosukat is. Gyors egymásutánban felzárkóztunk és vezetést szereztünk. Ezt követően kiegyenlítődött a játék, a csapatok egészen a játékrész feléig fej-fej mellett haladtak. A félidő második felében viszont felerősödött a mosonmagyaróvári dominancia és magabiztos tempóban sikerült növelnünk a hazai előnyt. Ennek köszönhetően az öt gólos előny biztos tudatában mehettünk a rövid félidei pihenőre.

A második játékrész teljesítmény szempontjából ott folytatódott ahol az első abbamaradt. Bár nem teljesítettünk kiemelkedő színvonalon, de végig magabiztosan őriztük végső soron meghatározó 4-5 gólos előnyünket, így ellehetetlenítve a szegedi gárda pontszerzési esélyeit. A félidő folyását leginkább a sorozatos kiállítások akadályozták, így számos alkalommal kellett néhol akár kettős emberhátrányban is helyt állni. Ez sem okozott gondot, hiszen előnyünk egyszer sem csökkent a kritikus érték alá. A végjáték során már kifejezetten érezhető volt a vendég gárda kimerültsége, így további értékes találatokkal gyarapodva végül tíz gólos hazai győzelmet ünnepelhettünk. A belső pozíciókon nyújtottunk ma kiemelkedőt, míg a szélső és beállós játékunk hagyott maga után kívánni valót. A védelmünk is többször akadozott, de azért jellemzően keményen megdolgoztattuk az ellenfelünket. Ebből is adódóan kerültek a végjáték során olyan jelentős hátrányba. Összességében hozták a lányok a tőlük elvártat, így további két ponttal tornázták feljebb magukat a tabellán.

A mérkőzés során debütált a másodosztálybeli Elios Kispesti NKK-ból igazolt Tamás Krisztina. A 24 éves jobbszélsővel hamarosan bemutatkozó interjún keresztül bővebben is megismerkedhettek. A bajnokságot illetően most rövid szünet következik, majd legközelebb két hét múlva a Békéscsabát látjuk vendégül. Tartsatok velünk akkor is.

Mestermérleg

Róth Kálmán nyilatkozott: A tíz gólos győzelem ellenére sem most játszottunk a legjobban. A fiatal csapatokra kifejezetten jellemző, hogy erős ellenfelek ellen képesek jó játékra, de a kötelező esetén gyakran túlságosan is izgulnak. Ha az elején jobban kezdünk, akkor talán sokkal fesztelenebb és látványosabb játékot produkáltunk volna.

Marosán György nyilatkozott: Akik az utóbbi időben extrát nyújtott azok ma gyengébben szerepeltek. Úgy gondolom a mérkőzés győztese nem volt kérdéses egy pillanatig sem, próbáltunk közel maradni, de végül leengedtünk és hagytuk meglépni a mosonmagyaróváriakat. Gratulálok a győztesnek.

Felnőtt győzelmünkkel együtt összesen három diadalt ünnepelhettünk a forduló alkalmával! Ugyanis NBI-es korosztályos csapataink is nagyarányú győzelmek révén szilárdították tovább tabellán elfoglalt pozícióikat. Szép volt csajok, gratulálunk az alábbi szenzációs sikerekhez.


MKC SE – Szeged KKSE
NBI Junior
48-19 (25-10)
NBI Ifjúsági
46-26 (22-11)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt