Városlista
2024. július 26, péntek - Anna, Anikó

Hírek

2011. Június 29. 08:10, szerda | Helyi
Forrás: Flesch Nonprofit Kft.

Tíz perces álló tapsvihar öt kontinensen!

Tíz perces álló tapsvihar öt kontinensen!

A Kaukázusi Grúz Nemzeti Táncszínház – Legacy Közép Európai turnéja alkalmából Mosonmagyaróváron 2011. június 30-án 19 órakor! A Csoda most mindenkinek látható!

Az „Örökség” Grúz Nemzeti Táncszínházat a Sukhishvili Grúz Nemzeti Táncegyüttes két szólótáncosa, Maka és Eka Vacheishvili alapította, akik saját tánc stílust alakítottak ki a grúz folklór táncra alapozva.

 

A táncosok lenyűgöző tehetsége, a koreográfia gazdagsága és a táncokban megmutatkozó életszeretet a világon már több millió ember szívét megdobogtatták. Közel egy hónapos Közép Európai turnéja alkalmából a világ minden táján elsöprő sikert arató Kaukázusi Grúz Nemzeti Táncszínház - Legacyt a június 30-án 19:00-kor Mosonmagyaróváron vendégszerepel.

 

A Georgian Storm c. (A grúz vihar) produkció nem véletlenül járta be a világ legnagyobb színpadait. A hagyományos koreográfiák bemutatása mellett a fiatal művészek elénk tárják a grúz történelem különböző korszakait - a táncok segítségével eljutunk a régmúlt időktől kezdve egészen a 19-20. századig. Ilyen tüzes temperamentum, ilyen elsöprő energia ritkán látható és érezhető a színpadon. Az együttesben olyan magasan képzett és tehetséges fiatal táncosok dolgoznak, akik nemcsak virtuóz tánctudásukkal, hanem elegáns, kecses, művészi érzékkel előadott koreográfiákkal kápráztatják el a közönséget. Ezek a lélegzetelállítóan bravúros táncok olyanok, mint a történelemkönyvek; bemutatják a grúz művészet és kultúra évszázados hagyományait. A grúz folklórt még nem ismerik mindenhol, de akinek csak egyszer is szerencséje volt megismerni az előadás pompáját és szépségét, soha nem tudja elfelejteni. A csodálatos jelmezek harmóniát teremtenek a történelem és a művészet között.

 

A mágikus előadásmód, a színpompás ruhák és díszletek tökéletes képet adnak a Kaukázus és Grúzia ősi kultúrájáról, szemet gyönyörködtető látvánnyal gazdagítva a nézőket. A Georgian Storm a jó és a gonosz harcáról, a háborúkról, győzelmekről, szeretetről, életről és halálról, a grúz nép bátorságáról szól. Láthatunk párbajt, esküvőt, kardtáncot – a lenyűgöző technikai tudású táncművészektől. A hegyi táncok, mint például a Moxeuri, Kazbeguri, vagy a Megruli teljesen mások, mint a völgyi táncok, az Acharuli és a Simdi. Az előadás időtartama: 2 x 45 perc. Jegyek kaphatóak már a Flesch Károly Kulturális Központ jegypénztárában 3.900 forintért.

 

Részlet az előadásból: www.livepoint.hu/georgian

 

 

További információ:

Csiszár Péter

ügyvezető igazgató

Flesch Nonprofit Kft

Tel: 06 96 579 706 Mobil: 06 30 947 8745
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Július 25. 07:44, csütörtök | Belföld

KSH: a bruttó átlagkereset 652 ezer forint volt 2024. májusban

Idén májusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 652 000 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 448 700 forint volt.

2024. Július 25. 07:43, csütörtök | Belföld

Májusban több mint 10 százalékkal nőttek a reálbérek