Városlista
2024. június 26, szerda - János

Hírek

2015. Szeptember 28. 17:00, hétfő | Helyi
Forrás: MKC SE

Tizenegy gólos mosonmagyaróvári győzelem

Tizenegy gólos mosonmagyaróvári győzelem

Alapszakasz 6. forduló I Mosonszolnok I MKC SE - EUbility Group Békéscsaba

Rajt-cél győzelmet ünnepelhetett a mosonmagyaróvári kézilabda csapat első idénybeli sikerük során. A teltházas összecsapáson a Lajta-partiak gól gazdag és lendületes játékkal hálálták meg az elhivatott szurkolók egész mérkőzésen át tartó buzdítását.


Az óváriak agresszív védelemmel és hatékony támadásokkal kezdték a mérkőzést, aminek köszönhetően már az első percekben jelentős, négy gólos előnyt építettek. Avar György együttese kereste a fonalat ugyan, de az első negyed során nem igazán találta, pedig a mesteredző kétszer is időt kért, hogy tisztázza tanítványainak a fennálló helyzetet. A félidő hátralévő részében, és tulajdonképpen az egész mérkőzés alatt sikerült a mosonmagyaróváriaknak megőrizniük az első 15 percben szerzett 6-7 gólos előnyüket, amit nem igazán tudott veszélyeztetni a csabaiak igencsak hullámzó játéka. A végjáték során még erre is sikerült egy lapáttal rátenni, az óvári gárda végül 11 góllal győzte le ellenfelét.


Nem igazán lehetett fogást találni a csajok teljesítményén, ezúttal védelemben és támadásban is végig kiemelkedőt nyújtottak. Mégis, ami ezt az elsöprő fölényt mindenekelőtt elősegítette, az Zeljana Stojak emberfeletti teljesítménye volt. Három hetest védett és megszámolhatatlan ziccert hárított, teljesítménye pedig megingathatatlan volt a mérkőzés egésze során. Mellette természetesen Szepesi Ivett lendülete, csapatkapitányi szerepvállalása és nem utolsó sorban pedig 12 gólja, ami megalapozta ezt a nagyszerű eredményt.


Csütörtökön a világklasszis Győri Audi ETO-hoz látogat az együttes, amit követően három hét válogatott szünet következik. Amikor pedig egy újabb behúzható meccsen a Budaörsöt látjuk majd vendégül.
Hlavaty Tamás: Nagyon jól kezdtünk védekezésben, miközben határozott támadásokat is tudtunk vezetni. Ez pedig megalapozta azt az előnyt, ami a végső győzelemig ki is tartott. Ma nem csak magunkért, hanem a szurkolókért is játszottunk, és ezt a diadalt szeretnénk nekik címezni. Köszönjük, hogy mellettünk álltatok!


Avar György: A támadások tekintetében igencsak alulteljesítettünk ma, hiszen az egész mérkőzés során 19 kihagyott ziccert könyveltünk. Ilyen szinten, ennyi hibát, nem lehet következmények nélkül elkövetni.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.