Városlista
2024. szeptember 6, péntek - Zakariás

Hírek

2015. Június 14. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI - fotó: illusztráció

Tizenegy gyerek került kórházban ételmérgezés tüneteivel

Tizenegy gyerek került kórházban ételmérgezés tüneteivel

Tizenegy gyerek van még kórházban ételmérgezés tüneteivel azok közül, akik pénteken betegedtek meg egy seregélyesi erdei iskolában - hangzott el az M1 aktuális csatorna hírműsorában szombaton.

A Fejér megyei tisztifőorvos megerősítette az értesülést az MTI-nek.

A helyszíni tudósítás szerint a megbetegedett gyerekeket a székesfehérvári Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban ápolják, egyiküknek sincs már láza, infúziót kapnak.

Müller Cecília Fejér megyei tisztifőorvos az MTI érdeklődésére elmondta: szombat délelőttig tizennégy gyerek volt kórházban, közülük hármat már hazaengedtek. Közölte, hogy a megbetegedés hányással járt, mindössze egy gyereknek volt láza.

Jelezte azt is, hogy az általuk megvizsgált négy mintából sem adenovírust, sem rotavírust nem mutattak ki. Hozzátette, hogy a calicivírus, illetve a bakteriális fertőzések kimutatása több napot vesz igénybe.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal pénteken arról adott tájékoztatást, hogy tizennyolc ötödikes diák betegedett meg a seregélyesi táborban "élelmiszer eredetű megbetegedés" tüneteivel.

Kedden érkezett a huszonhét tagú osztály az erdei iskolába, közülük tizennyolcan lettek rosszul csütörtökről péntekre.

Az M1 aktuális csatorna információi szerint fertőtlenítik a seregélyesi erdei iskolát, két hétig nem fogadnak vendégeket.

Címkék: ételmérgezés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 06. 08:29, péntek | Belföld

Matolcsy György: teljes gazdasági fordulatra van szükség Magyarországon

Teljes gazdasági fordulatra van szükség Magyarországon; 2021 és 2024 között az úttévesztés miatt veszélybe került lényegében minden, a 2010-es években elért eredmény, és veszélybe került a 2030-ig kitűzött célok elérése

2024. Szeptember 06. 08:27, péntek | Belföld

Nagy Márton a világ vezető akkumulátor újrahasznosítóinak vezetőivel tárgyalt Kínában

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter pekingi látogatásának egyik kiemelt célja az akkumulátor újrahasznosító technológiával rendelkező kínai vállalatok megismerése és lehetséges magyarországi befektetéseik megvizsgálása.

2024. Szeptember 06. 08:19, péntek | Belföld

Erdőtűz Vasban - Az oltás utómunkálatait végzik a tűzoltók

Az oltás utómunkálatait végzik a tűzoltók Vas vármegyében, ahol Csönge térségében csütörtökön előbb az aljnövényzet, illetve a bozótos kapott lángra.

2024. Szeptember 06. 08:18, péntek | Belföld

Megérkezett a kecskeméti repülőbázisra az első magyar KC-390 katonai szállítórepülőgép

Megérkezett a Magyar Honvédség vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár bázisára, Kecskemétre csütörtökön az első magyar KC-390 Millennium katonai szállítórepülőgép.