Városlista
2024. augusztus 8, csütörtök - László

Hírek

2014. Január 30. 13:32, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Tizenhat migráns egy mikrobuszban

Tizenhat migráns egy mikrobuszban

A külföldieket embercsempész segítette.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság Határrendészeti Osztály járőrei 2014. január 28-án 21 óra 40 perckor, az M1 autópálya 172. kilométer szelvényében ellenőriztek egy Ausztriába tartó, francia honosságú mikrobuszt. A gépjárművet egy Belgiumban élő, portugál tartózkodási engedéllyel rendelkező, kongói állampolgár vezette. A mikrobuszban utasként helyet foglaló tizenhat migráns közül ketten a Debreceni Befogadó Állomás területére érvényes azonosító kártyával, honfitársaik humanitárius tartózkodási engedélyekkel igazolták személyazonosságukat, valamint magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét.

Az öt afgán, négy kameruni, két ghánai, két mali, jemeni, szudáni, szomáliai állampolgárok Nyugat-Európába akartak kiutazni, azonban a továbbutazáshoz szükséges okmányokkal, engedélyekkel nem rendelkeztek, ezért őket a rendőrök előállították. Ügyükben a továbbiakban a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal jár el.

A migránsoknak segítséget nyújtó 22 éves, N. Nzeza Wesley kongói állampolgár ellen a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

A cikkhez tartozó galéria képei:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 08. 07:51, csütörtök | Belföld

NAV: a lakáskiadáshoz nem kell feltétlenül adószámot kiváltani

A lakáskiadáshoz nem kell feltétlenül adószámot kiváltani, hacsak a bérbeadó nem választ valamilyen adószámhoz kötött gazdálkodási formát

2024. Augusztus 08. 07:50, csütörtök | Belföld

Brüsszeli hazugsággyárról beszélt Szijjártó Péter

A brüsszeli hazugsággyár lendületét sem a tények, sem a nyár nem törték meg és jól láthatóan a folyamatos kudarcok sem zavarják meg a működését - közölte a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.