Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Július 15. 18:04, szerda | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Több mint kétszázmillió forintot zsákmányoló bűnbanda ellen emeltek vádat

Több mint kétszázmillió forintot zsákmányoló bűnbanda ellen emeltek vádat

Többrendbeli minősített lopás miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség hét Pest megyei férfi ellen, akik sorozatos betörésekkel több mint 215 millió forintot zsákmányoltak

- közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szerdán az MTI-vel. A tájékoztatás szerint a hét férfi 2016 és 2018 májusa között 63 alkalommal tört be éjjelente településszéli telephelyekre Bács-Kiskun és Pest megyében, illetve egyszer Németországban. A bűnözői csoport tagjai bútorszéfeket, lemezszekrényeket törtek fel vagy vittek magukkal, de számítástechnikai, műszaki eszközöket és egyéb értékeket is zsákmányoltak.

Egy táblagépen lévő GPS-alkalmazással kiválasztott helyszíneket a betörés előtti napokban feltérképezték. A feladatokat megosztották, így egyesek behatoltak a telephelyre, míg a többiek figyelték a környéket, és walkie-talkie készüléken tartották a kapcsolatot. A helyszínekre külföldi rendszámú autókkal mentek, a betörések során sötét ruhát, maszkot és kesztyűt viseltek, a telephelyek irodáiban lévő kamerákat letakarták vagy elfordították.

A bűncselekmények során szerzett pénzt egymás között egyenlően osztották szét.

A bűnszövetség tagjait a rendőrök 2018. május 16-án fogták el. Öt vádlott esetében az is kiderült, hogy kokaint fogyasztottak, ezért őket kábítószer birtoklásával is vádolja az ügyészség.

Három férfi bűnügyi felügyelet alatt áll, négyen szabadlábon védekeznek. A hét vádlott összesen 86 bűncselekményt követett el, amelyek közül a legsúlyosabb a jelentős értékre bűnszövetségben, üzletszerűen és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás.

A vádlottak bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság dönt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.