Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2020. Április 17. 13:27, péntek | Belföld
Forrás: mti

Több óvintézkedéssel tartják az érettségit

Több óvintézkedéssel tartják az érettségit

Teljes értékűnek számítanak az idei, a koronavírus-járvány miatt megváltozott feltételek mellett szervezendő érettségi vizsgák, amelyeket több óvintézkedés mellett tartanak

– közölte a köznevelési államtitkár az operatív törzs online sajtótájékoztatóján pénteken.

Maruzsa Zoltán elmondta: csütörtök este megjelent az érettségik megszervezését rögzítő kormányrendelet. Megerősítette: kizárólag írásbeli vizsgákat szerveznek május 4-21. között.

A vizsgák az első héten a nagyobb tárgyakból nem reggel nyolckor, hanem kilenckor kezdődnek, ezzel is szeretnék elkerülni, hogy a diákok egy időben utazzanak a nyolc órára munkába érkezőkkel. Egy tantanteremben legfeljebb tízen lehetnek majd, de az a szám lehet nyolc-kilenc is, és legalább másfél méteres távolságot kell tartani, de lehet 2-2,5 méter is, a terem adottságaitól függően. Minden épületben kötelező fertőtlenítés lesz, igény szerint maszkot biztosítanak - ismertette a köznevelési államtitkár.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk