Városlista
2024. szeptember 13, péntek - Kornél

Hírek

2013. Június 20. 18:45, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Több térségre másodfokú riasztást adtak ki felhőszakadás miatt

Több térségre másodfokú riasztást adtak ki felhőszakadás miatt

Somogy megye több térségére narancssárga, vagyis másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat a várható felhőszakadás miatt csütörtökön késő délután. Ezeken a területeken a következő órákban olyan záporok, zivatarok alakulhatnak ki, amely során rövid idő alatt jelentős mennyiségű, akár 50 milliméternél is több csapadék hullhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott csütörtök éjfélig szóló veszélyjelzése szerint a hőség miatt kiadott első- és másodfokú figyelmeztetések mellett több megyére a felhőszakadás, valamint a heves zivatarok miatt is adtak ki figyelmeztetést.
A felhőszakadás miatt másodfokú figyelmeztetés csak Somogy megyében van érvényben. Elsőfokú figyelmeztetést Komárom-Esztergom, Nógrád, Veszprém, Zala és Pest megyére, valamint Budapestre adtak ki. Ezeken a területeken is lehetnek olyan záporok, zivatarok, amelyek során 25-30 millimétert is meghaladó csapadékmennyiség hullhat.
Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Veszprém, Zala és Pest megyében és a fővárosban heves zivatarok is lehetnek, amelyeket erős szél, jégeső kísérhet, ezért elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Címkék: Időjárás-eső

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 12. 11:42, csütörtök | Belföld

Elkészült a Kőröshegyi völgyhíd karbantartása

A tervezetthez képest 5 nappal korábban végeztek a saruk cseréjével a Kőröshegyi völgyhídon.

2024. Szeptember 12. 06:00, csütörtök | Belföld

Szijjártó Péter: Magyarország célja az albán európai uniós csatlakozási fejezetek megnyitása

Magyarország célja az albán európai uniós csatlakozási fejezetek első három csoportjának megnyitása még hazánk idei soros elnökségi időszaka alatt

2024. Szeptember 12. 06:00, csütörtök | Belföld

ingatlan.com: másfél évtizedes rekordot döntött az új lakások kínálata

Adataik szerint szeptember közepén több mint 8100 új lakást, és házat kínáltak eladásra az országban, ami másfél évtizede nem látott szintet jelent.

2024. Szeptember 11. 06:00, szerda | Belföld

KSH: augusztusban 3,4 százalékkal nőttek az árak

2024. augusztusban az egy évvel korábbiakat átlagosan 3,4 százalékkal meghaladták, júliushoz viszonyítva átlagosan nem változtak a fogyasztói árak - jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).