Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2017. Szeptember 21. 12:41, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Többfelé mérsékelték, illetve visszavonták a sok eső miatti figyelmeztetéseket

Többfelé mérsékelték, illetve visszavonták a sok eső miatti figyelmeztetéseket

Több megyében mérsékelték, illetve visszavonták a sok eső miatt korábban kiadott figyelmeztetéseket.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott veszélyjelzés szerint Borsod-Abaúj-Zemplén megyében visszavonták a harmadfokú figyelmeztetést.

Már csak Jász-Nagykun-Szolnok megyében van érvényben másodfokú, míg a fővárosban és Pest, továbbá Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér és Komárom-Esztergom megyében elsőfokú figyelmeztetés.

Azt írták: az ország középső részén - legfőképp az Alföld északi részén - várható 20-40 milliméter fölötti csapadék. Estétől csökken a csapadékhajlam.

Kiemelték továbbá, hogy az északi, északnyugati szél leginkább a Dunántúlon és északkeleten lesz viharos. Emiatt Budapestre és Pest megyére, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér és Veszprém megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. A késő délutáni, kora esti óráktól mérséklődik a légmozgás - tették hozzá.

Pénteken a kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható - írta a meteorológiai szolgálat.

Címkék: eső, időjárás, zivatar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.