Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2011. Október 17. 14:45, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Tolvaj pingvint filmeztek a kutatók

Tolvaj pingvint filmeztek a kutatók

A BBC filmes stábja egy természetfilm forgatása közben érdekes eseményre lett figyelmes: sikerült lencsevégre kapniuk egy Adélie-pingvint, amint éppen köveket lopott a szomszédos fészekből.

A tudósok elmondták: tudomásuk volt arról, hogy a pingvinek néha meglopják egymást, ezt a pillanatot lefilmezni azonban szinte lehetetlen egy mozgalmas pingvinkolóniában.

A filmes csapat egy Frozen Planet című természetfilmet forgatott a Ross-szigeten, az Antarktiszon - a sarki hidegben 4 hónapot töltött el a stáb. A munka közben figyeltek fel a szakemberek arra, hogy az egyik hím pingvin, amelyik éppen azon munkálkodott, hogy a nőstényeknek tetsző fészket építsen, elcsent néhány követ szomszédjától.

Az Adélie-pingvineknél a hímek építik a fészket, méghozzá kövekből, és lehetőleg minél magasabbra, hogy megóvják a tojásokat az olvadás idején elfolyó hideg víztől. Ráadásul így is keresnek párt: minél tetszetősebb ugyanis egy fészek, a hímnek annál nagyobb esélye van arra, hogy egy nőstény őt választja majd párjául.

A lefilmezett pingvin éppen azon munkálkodott, hogy a legjobb fészket építse meg, ehhez azonban még hiányzott néhány szebb formájú kő, amelyeket meg is pillantott a szomszédos fészekben. Így amikor vetélytársa nem figyelt, egyszerűen 'elemelte' azokat, és beépítette saját fészkébe - írja a BBC.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben