Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2011. Május 04. 11:34, szerda | Helyi
Forrás: Infomóvár

Történelem érettségi: 180 perc, két feladatsor - ilyen az írásbeli vizsga!

Történelem érettségi: 180 perc, két feladatsor - ilyen az írásbeli vizsga!

Arányosnak és korrektnek nevezték az idei középszintű történelem érettségi első, rövid kérdésekből álló feladatsorát szaktanárok.


A középszintű írásbeli idén is 180 percig tartott, két feladatsorból állt:az egyszerű, rövid választ igénylő feladatok mellett több esszéfeladatot is meg kellett megoldani. Az írásbeli feladatsort mindkét szinten 60 százalékban magyar, 40 százalékban az egyetemes történelemhez kapcsolódó feladatok alkották, az összes kérdés felét a 19. és a 20. század történelme adta.

A muhi csata, a második világháború, az ellenreformáció, Magyarország 18. századi társadalma és az Egyesült Államok történelme - többek között ezek a témák szerepelnek az idei középszintű történelem érettségi első részében.

A jobbágyfelszabadítás, a rendszerváltás, a Kádár-korszak, az alkotmány és Mátyás király is szerepel az idei középszintű történelem érettségi esszéfeladatai között.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Július 24. 08:13, szerda | Sport

Ötgólos győzelmet aratott a BL selejtezőben a Ferencváros

A Ferencváros kedden meggyőző sikerrel kezdte meg szereplését a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében: a második forduló első, hazai felvonásán 5-0-ra verte a walesi The New Saints csapatát.

2024. Július 24. 08:12, szerda | Belföld

Profession.hu: a magyar munkavállalók elsősorban a bér alapján választanak munkahelyet

A munkavállóknak globálisan állásuk hosszú távú biztonsága a legfontosabb szempont egy állás kiválasztásánál, Magyarországon viszont a bérezés áll az első helyen