Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Június 22. 22:07, szombat | Sport
Forrás: mno.hu

Tragédia: életét vesztette Allan Simonsen Le Mans-ban (Videó)

Tragédia: életét vesztette Allan Simonsen Le Mans-ban (Videó)

Ezen a hétvégén rendezték a Le Mans-i 24 órás autóversenyt. 15 órakor rajtolt a futam, s a harmadik körben Allan Simonsen súlyos balesetet szenvedett.

Az első hírek arról szóltak, hogy a versenyző jól van, de hat óra után pár perccel bejelentették, hogy meghalt.

Az Aston Martint vezető dán 34 éves volt, 1997 óta a Le Mans első áldozata. Versenyen közel harminc éve nem történt halálos baleset – közölte a versenyről percről percre tudósító Ideálisív blog.

„Az Aston Martin Racing nem közöl semmit, amíg a baleset pontos körülményei ki nem derültek. A csapat Allan Simonsen családjának kifejezett kérésére folytatja a versenyt Allan emlékére” – olvasható az Aston Martin hivatalos közleményében. Egyelőre nincs tájékoztatás arról, hogy a viszonylag ártatlannak tűnő bukás hogyan követelhette a versenyző életét. Az autó a jobb oldalával csapódott be, nem is csúcssebességgel – olvasható a blogon.

Életpálya

Allan Simonsen 1978-ban született a dániai Odensében, és a versenyzést is Dániában kezdte formulaautóban, mielőtt Angliába költözött volna. Később Ausztráliában és Európában folytatta karrierjét GT-autókkal, és ebben a műfajban a világ elitjébe emelkedett – nem véletlenül szerezte meg a héten a pole-t ebben a kategóriában a csupa dán pilótával induló Aston Martinnal. A V8 Supercars sorozatban is megfordult, imádta a versenyzést és a paddockot, évente 30-40 futamon is részt vett. Nagyon népszerű pilótának számított, július 5-én lett volna 35 éves – olvasható az Ideálisíven.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!