Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. November 03. 08:17, szombat | Helyi
Forrás: oxigén média

Trükkösök loptak meg idős embereket megyénkben

Trükkösök loptak meg idős embereket megyénkben

Trükkös tolvajok tűntek fel Győrben és Sopronban.

Az elmúlt napokban Győr-Szigetben egy 89 éves férfi lakásába kopogott be egy férfi, azzal, hogy ő az új szomszédja, szeretne nekibemutatkozni. Miközben az idős ember figyelmét elterelte, társa arésnyire nyitva hagyott ajtón besurranva az előszoba szekrényből ahetvenezer forintot és két bankkártyáját vitt el. Győr egyik lakótelepén a 93 éves nyugdíjast reggel, háza előttszólította le egy ismeretlen férfi. Elhitette vele, hogy unokájánakhozta meg a tartozását. Felmentek a lakására, aholaz idős embert arra kérte, váltsa fel a pénzét. Időközbena trükkös társa is megérkezett, aki akonyhaasztalról emelte el a bácsi harmincezer forintját. Sopronban pedig egy csomagküldő szolgálat munkatársának adta ki magát az a férfi, aki egy 80éves asszonyt keresett fel lakásán. Azt mondta, sorsoláson nyerteaz ajándékot, ezt szeretné átadni, csak a postaköltséget kellkifizetnie. A néni azzal próbált kitérni, hogy nincsen pénze, így a tolvaj a postaköltség fejében elvitte a sértettpecsétgyűrűjét, karóráját és egy herendi hamutartóját. A lopássalszázötvenezer forint kárt okozott, a cserében hagyott értéktelenkéskészletért.

A rendőrség kéri a lakosságot, figyeljenek a környezetükben élő idősekre! A nyugdíjasok legyenek elővigyázatosak a behízelgő modorú ismeretlenekkel szemben! Minden esetben őrizzék meg gyanújukat,éberségüket! Lakásukba ne engedjenek be illetékteleneket, a segítségért hozzájuk fordulókat lakásajtón kívül fogadják, vagy kérjék szomszédaik segítségét!

Címkék: rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.