Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Július 27. 07:13, szerda | Külföld
Forrás: OrientPress

Tüneti kezelés az újabb görög mentőcsomag

Tüneti kezelés az újabb görög mentőcsomag

A Fitch szerint technikai szempontból Görögország korlátozott nem fizetővé válásának felel meg a brüsszeli válságcsúcson elért egyezség az újabb finanszírozási csomagról.

Sarkadi Szabó Kornél, független piaci elemző a Gazdasági Rádiónak azt mondta, az euróövezet tüneti kezelés mellett döntött, a probléma gyökeréhez nem nyúlt hozzá.

 

A legnagyobb európai hitelminősítő bejelentette, hogy a magánszektorbeli hitelezők bevonása a programba besorolási szempontból korlátozott nem fizetői eseménynek minősül, és a Fitch Ratings ennek megfelelő szintre fogja módosítani az érintett görög kormánykötvények besorolását azon a napon, amikor a javasolt kötvénycsere-program ajánlati időszaka lezárul. A Fitch szerint ez az új osztályzat valószínűleg a spekulatív - vagyis nem befektetésre ajánlott, 'bóvli' - sáv alján lesz. A Fitch bejelentése egyáltalán nem váratlan, korábbi hitelminősítői figyelmeztetések alapján már számítani lehetett arra, hogy a hitelminősítők csődeseményként értékelik a magánszektor bevonását. A csomag pedig azt is tartalmazza, hogy az Európai Központi Bank a szelektív fizetésképtelenség minősítéssel ellátott papírokat is befogadja fedezetként. Így nem éri még egy csapás az EKB-forrástól függő görög bankrendszert.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: görög

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.