Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2015. Április 02. 19:42, csütörtök | Helyi önkormányzati
Forrás: Saját

Turisztikai szakmai fórum a Futurában

Turisztikai szakmai fórum a Futurában

2015. március 31-én szakmai fórumra várta a térség turisztikai szolgáltatóit a Futura Interaktív Természettudományi Élményközpont.

Mosonmagyaróvár Város, a Flesch Nonprofit Zrt. és a Szigetköz TDM egyaránt támogatta a szakmai nap keretein belül, az Élményközpontban ünnepélyesen átadott új, InfoPont kialakítását. Ez egy olyan turisztikai információs pont, mely a Futura és a környékbeli vendéglátóhelyek együttműködését segíti elő.
Dr. Árvay István, Mosonmagyaróvár Város Polgármestere is a turisztikai szolgáltatók és az Élményközpont partnerkapcsolatának jelentőségét emelte ki megnyitó beszédében.
A 2014-ben „Az év ökoturisztikai létesítménye” címet elnyert Futura Interaktív Természettudományi Élményközpont látogatóinak száma folyamatosan nő és a térség szolgáltatóival való együttműködés még továbblendítheti ezt.
Horváthné Pákozdi Emese, intézményvezető elmondta; nagyon boldog, hogy ilyen sokan eljöttek és annak még inkább örül, hogy a Szigetköz minden részéről vannak érdeklődők.
A Futura demonstrátorai segítségével az érdeklődők részt vehettek a négy szinten zajló kísérletekben, játékokban, majd az Auditóriumban Horváthné Pákozdi Emese és Tóth Diána, értékesítési vezető tartott előadást az intézmény működésével és a partnerkapcsolati lehetőséggel kapcsolatban.

„Szerettük volna a környék turisztikai szereplőinek bemutatni az épületet. Aki már járt itt, az sem biztos, hogy mindent végigélt, vannak új attrakcióink. Aki pedig még nem járt itt, annak minden újdonság és jó, hogy első kézből tapasztalja meg és így adja tovább a hozzá érkezőknek. Ez a partnerkapcsolati lehetőség mindenki számára megfelelő és pozitív.” – mondta Emese.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.