Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2012. Július 04. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Tűzgyújtási tilalom több megyében

Tűzgyújtási tilalom több megyében

A hirtelen nappali felmelegedés és a csapadékmentes, száraz időjárás miatt több megyében fokozott tűzveszély alakult ki, ezért az illetékes kormányhivatalok az erdőkre, fásításokra, valamint az erdőterületek és fásítások határától számított kétszáz méteren belüli területre – átmeneti időre – az alábbi megyékben tűzgyújtási tilalmat rendeltek el:

Bács-Kiskun megye területén 2012. június 20-ától, Csongrád megye területén 2012. június 22-étől, Jász-Nagykun-Szolnok megye területén 2012. június 25-étől. Zala megye (Zalaszántó, Balatongyörök, Gyenesdiás, Rezi, Vállus, Várvölgy, Vonyarcvashegy, Cserszegtomaj, Keszthely) területén 2012. július 3-ától.

A tilalom idején tilos a tűzgyújtás a felsorolt területeken kijelölt tűzrakó helyeken is, valamint a közút és vasút menti fásításokban, beleértve a parlag- és gazégetést is.

A Kormányhivatalok vezetői felhívták a közúton és vasúton utazók, az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók figyelmét, hogy az égő cigarettát ne dobják el, mert ez fokozott tűzveszéllyel jár. A kiszáradt árokparton, a vasúti töltések mellett keletkező tüzek sok esetben közvetlenül erdő- és mezőgazdasági területeket is veszélyeztetnek. Aki a tűzvédelmi rendelkezéseket megszegi, szabálysértést követ el. Az elrendelt tűzgyújtási tilalom visszavonásig érvényes.

Címkék: tűz, tűzveszély, tilalom

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 06:58, szombat | Belföld

Átadták a felújított Igmándi Erődöt Komáromban

Komárom talán soha nem fejlődött akkora léptekkel, mint napjainkban, ezt példázza a frissen felújított Igmándi Erőd átadása is, amiben fontos szerepe volt a kölcsönös tiszteletre alapuló magyar-szlovák együttműködésnek is

2024. Május 10. 12:09, péntek | Belföld

KSH: 3,7 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak áprilisban, az egy évvel korábbi adatokhoz képest

Idén áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 10. 12:06, péntek | Belföld

A KSH szerint olcsóbbak lettek az üzemanyagok itthon, a szomszédos országok áranál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 626, míg a régiós országokban 616 forint volt.