Városlista
2022. május 24, kedd - Eszter

Hírek

2022. Május 12. 08:26, csütörtök | Helyi
Forrás: gyor.katasztrofavedelem.hu

Tűzoltó szakmai versenyt szerveztek - Másodikak lettek a mosonmagyaróváriak

Tűzoltó szakmai versenyt szerveztek - Másodikak lettek a mosonmagyaróváriak

13. alkalommal hirdették meg az országos tűzoltó szakmai vetélkedőt sorozatot. A megyei fordulót május 11-én tartották, Kapuváron.

A vetélkedőn nagy hangsúlyt kaptak az elméleti tudás mellett a gyakorlati feladatok. A megyei megmérettetés kiemelt célja az országos döntőn való indulási jog megszerzése volt.

A megyei versenyen a megyei igazgatóság illetékességi területén működő hivatásos tűzoltó-parancsnokságok csapatai vettek részt, életszerű feladatokat kellett megoldani, káreseményeket felszámolni a szakfelszerelések, illetve a technika kihasználásával. A feladatsor végrehajtása során az alapvető szakmai előírások, szabályok betartása mellett a végrehajtási idő is nagyon fontos volt. A sikeres végrehajtáshoz elengedhetetlen volt a megfelelő fizikai erőnlét, az alternatívák felismerése, kihasználása. Az előírások figyelmen kívül hagyása büntetőpontokkal járt. A gyakorlati rész magába foglalta a gépkocsivezetők egyéni értékelésébe is beleszámító vezetéstechnikai feladatsort.

Csapatverseny kategóriában az alábbi eredmények születtek:

1. helyezés Győri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

2. helyezés Mosonmagyaróvár Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

3. helyezés Kapuvár Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

4. helyezés Sopron Hivatásos Tűzoltó-parancsokság

Az összesített csapatversenyt tehát idén a Győri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata nyerte meg, így ők képviselhetik megyénket az országos versenyen.

Képek: Ruskáné Takács Anita tű. szds.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 24. 08:45, kedd | Helyi

Továbbra is Motherson-Mosonmagyaróvár néven

A 2022/2023-as szezonban is Motherson-Mosonmagyaróvár néven szerepel majd a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club élvonalbeli felnőtt csapata.

2022. Május 20. 09:40, péntek | Helyi

Meghalt Vangelis

Meghalt kedden késő este Vangelis Oscar-díjas görög zeneszerző, többek között a Tűzszekerek és a Szárnyas fejvadász című filmek zenéjének komponistája.

2022. Május 19. 19:06, csütörtök | Helyi

Hárman meghaltak egy balesetben Kecskemétnél

Hárman meghaltak, ketten pedig súlyosan megsérültek abban a balesetben, amelyben két autó frontálisan összeütközött csütörtök délelőtt Kecskemétnél

2022. Május 19. 09:34, csütörtök | Helyi

Műveletirányítók és híradó ügyeletesek versenyeztek

Nyolcadik alkalommal rendezte meg a főügyeleti osztály a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon a híradó ügyeletesek és műveletirányítók szakmai versenyének megyei döntőjét május 18-án.