Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2013. Szeptember 11. 21:08, szerda | Helyi
Forrás: Oxygen Media

Tűzriadó gyakorlatot tartottak

Tűzriadó gyakorlatot tartottak

Katasztròfavédelmi gyakorlatot tartottak a Bolyai János Àltalános Iskolában. A szakemberek, arra voltak kíváncsiak, hogy az oktatási intézményekben tudják e tartani a tűzriadó tervet.

Füst lepte el a Bolyai János Általános Iskola folyosóit. A gyerekek mit sem sejtve, épp órán ültek, amikor hirtelen megszólalt a tűzjelző. A katasztrófavédelem autója hamar a helyszínre érkezett. A diákok – tanáraik vezetésével – rendezett sorokban hagyták el a tantermeket. A kicsik komolyan vették a jelzést, holott tudták: csak egy katasztrófavédelmi gyakorlatról van szó.

A tűz gócpontjához legközelebb eső osztály tanulói bennragadtak. Nekik más útvonalon kellett távozniuk. Az ablakon másztak ki, egy létra és a tűzoltók segítségével.

A gyerekek ezután az iskola sportpályájához siettek, ahol Sallai Péter, a Győr-Moson-Sopron megyei katasztrófavédelem igazgatója avatta be őket abba: Mi is történt az elmúlt pár percben.

A gyakorlat során, arra voltak kíváncsiak a katasztrófavédők, hogy az iskolákban tudják e tartani a tűzriadó tervet. A gyerekek jól vizsgáztak. A tűz jelzésétől számított 5 percen belül, az összes diáknak sikerült elérnie a biztonsági területet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 14. 07:43, szerda | Bulvár

Folyóba zuhant és életét vesztette fényképezés közben egy 13 éves magyar fiú Norvégiában

A Bondhuselva folyóba esett és meghalt egy 13 éves magyar fiú a délnyugat-norvégiai Sunndal város mellett hétfőn, miközben fotót szeretett volna készíteni a tájról

2024. Augusztus 14. 07:42, szerda | Belföld

NGM: népszerű az otthonfelújítási program

Népszerű az otthonfelújítási program, a kormány folyamatosan vizsgálja, hogyan teheti még egyszerűbbé a pályázati folyamatot - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.