Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2014. Június 26. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: saját

Elnökváltás a Mosonmagyaróvári Lions Club-nál

Elnökváltás a Mosonmagyaróvári Lions Club-nál

2014. június 24-én tartotta Évzáró Ünnepi Klubgyűlését a Mosonmagyaróvár Lions Club, Kocsis Julianna elnökletével. A 2014-2015-ös Lions év soros elnökének Deé Ritát választotta a tagság.

A leköszönő és az új elnököt kérdeztük feladataikról:
Julianna, milyen feladatokat adsz át az új elnöknek?

Az új klubvezetőnek egyrészt a tradicionális feladatokat adom át. Klubunk 22 éves fennállása óta hagyomány a Jótékonysági bál és az Adventi hangverseny szervezése, valamint adventkor a forralt bor kínálás a Magyar utcán. Az idei évben rendeztük meg először a Lions Teadélutánt, ahol a vállalkozóknak megköszöntük az egész éves segítséget. Új rendezvény a több napos ingyenes Szemszűrő Napok, ahol 150 embert szűrtünk, ebből 55 sajátos nevelési igényű gyermek. 4 orvossal és 2 optometristával dolgoztunk. Ezen kívül bekapcsolódunk az Lions Kormányzóság és Mosonmagyaróvár város programjaiba is. Ezt egészíti ki majd Deé Rita személyisége és érdeklődési köre, valamint a klubtagok javaslatai, ami ezeken felül még színesítheti a következő év feladatait.


Mennyire vagy elégedett ezzel az évvel? Sikerült minden tervedet megvalósítani?
Úgy gondolom, egy nagyon értékes és szép Lions évet zárunk, jótékonysági, jószolgálati programokkal. Szerveztünk kerékpáros klubgyűlést is, több helyszínen tartottunk összejövetelt, részt vettünk különböző nemzetközi és társklubok Lions rendezvényein. Támogatást adtunk mind eszközökben, mind természetbeni juttatásban. Anyagi hozzájárulás, élelmiszercsomagok, karácsonyi könyv és hangos könyv, gyógyászati segédeszközök, szemüvegformájában érkezett a segítség a rászorulókhoz. Ezek alapján nagyon elégedett vagyok a tagság aktivitásával, az elvégzett jószolgálati tevékenységükkel.

Deé Rita talán az egyik legfiatalabb klubvezető. Mit vársz az újévtől?
Elsősorban lendületet, megújulást, jókedvet, új gondolatokat és új vonalat várok Tőle.


Rita, tudod-e, hogy milyen feladatokat veszel át, vannak-e új terveid, elképzeléseid, ötleteid, amit szeretnél megvalósítani?
Nagyon örülök ennek a felkérésnek és a csoport bizalmának, hogy megválasztott soros elnöknek. Szeretném a Julianna által képviselt vonalat mind kommunikációban, mint karitatív tevékenységben tovább folytatni.
A meglévő és hagyományos programokon kívül szeretnék újabbakat is kezdeményezni. Olyan összejöveteleket, melyek aktívabbá teszik a Lions társaságot és szorosabbá fűzik a kapcsolatokat. Továbbra is szeretnék olyan rendezvényeket, eseményeket szervezni a klub tagságával, ami a karitatív szolgálatról szól és annak a célnak az érdekében történik, amiért tulajdonképpen ez a klub létrejött.


Vannak konkrét tervek is?
Igen, új rendezvényként szeretnék Lions Társaimmal egy „vakvacsorát” létrehozni Mosonmagyaróváron is. (Győrben már többször megrendezésre került – a Szerk.) Fontosnak tartom a tagmegújítást, a tagtoborzást.
Október 15-e a Fehér Bot Napja, előtte megrendezzük a tavaszi időszakban sikeresen lezajlott, ingyenes Lions Szemszűrő Napok folytatását, ami október 9-10-11-én várható.


Az új Lions év szeptemberben kezdődik, azonban addig is több alkalommal részt veszünk városi rendezvényeken, itt találkozhatnak velünk az érdeklődők.
A nyári rendezvényeken való részvételről, az őszi Lions évkezdésről valamint az aktuális eseményekről, programokról folyamatosan tudósítunk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.