Városlista
2022. május 24, kedd - Eszter

Hírek

2022. Január 26. 08:21, szerda | Helyi

Új, interaktív csapatjáték a Futurában

Új, interaktív csapatjáték a Futurában

Kiterjesztett valóság technikájával várja az érdeklődőket a Futura négy darab új terminálja, amiken a jövőben a geológia témakörével ismerkedhetnek meg közelebbről kicsik és nagyok.

Egyelőre még tesztüzemben működik a Futura négy darab, nagyképernyős terminálja. A tudományos játszóház azúttal ugyanis, egy szlovák-magyar pályázat keretében nyert forrást, a négy interaktív játékra, amiken több program is fut. Az alap információs képernyő mellett, a jövőben különböző játékokon keresztül, geológiai témákkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Horváthné Pákozdi Emese, a Futura Élményközpont és Rendezvényház igazgatója elmondta, a terminálokon keresztün vetélkedőket tartanak majd kisiskolásoknak, akik az Időutazó című, saját fejlesztésű, interaktív játékon keresztül ismerkedneknek meg a geológia témakörével, külön kihangsúlyozva, hogy mekkora érték a Szigetköz.

A Futurába látogatók folyamatosan kipróbálhatják az új terminálokat, tavasszal pedig már a fejlesztések is elindulnak. Február 28-ig, téli feltöltődéssel és különböző akciókkal várják az érdeklődőket, a Futurában.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 24. 08:45, kedd | Helyi

Továbbra is Motherson-Mosonmagyaróvár néven

A 2022/2023-as szezonban is Motherson-Mosonmagyaróvár néven szerepel majd a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club élvonalbeli felnőtt csapata.

2022. Május 20. 09:40, péntek | Helyi

Meghalt Vangelis

Meghalt kedden késő este Vangelis Oscar-díjas görög zeneszerző, többek között a Tűzszekerek és a Szárnyas fejvadász című filmek zenéjének komponistája.

2022. Május 19. 19:06, csütörtök | Helyi

Hárman meghaltak egy balesetben Kecskemétnél

Hárman meghaltak, ketten pedig súlyosan megsérültek abban a balesetben, amelyben két autó frontálisan összeütközött csütörtök délelőtt Kecskemétnél

2022. Május 19. 09:34, csütörtök | Helyi

Műveletirányítók és híradó ügyeletesek versenyeztek

Nyolcadik alkalommal rendezte meg a főügyeleti osztály a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon a híradó ügyeletesek és műveletirányítók szakmai versenyének megyei döntőjét május 18-án.