Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2016. Augusztus 25. 06:00, csütörtök | Helyi önkormányzati
Forrás: Flesch Nonprofit Kft.

Új játék a Futurában

Új játék a Futurában

Te tudod mi az a gázló?

A gázló használata a legősibb átkelési módja egy folyónak, ha nem szeretnénk úszni. Ezen a sekély részen állatok és járművek is átkeltek, átgázoltak, innen is az elnevezés. Az átkelés olykor nem volt teljesen veszélytelen. A folyó elsodorhatta az átkelőket és felszerelésüket. Úgy tartják, hogy az átkelők a folyó istensége előtt tisztelegve és saját maguknak szerencséjét kérve, tárgyakat dobtak be a gázlókba. A kis vízmélységen túl a gyenge sodrás is fontos, ezért gázlók általában ott találhatók, ahol a folyó mindkét partja sík és a folyó széles.

Legújabb játékunk egy cipő nélküli kalandra hív az élményközpont egyik elrejtett részébe, ahol átélheted, hogyan is kelhettek át őseink egy gázlón - mindezt száraz lábbal. 6,5 méter hosszú ösvényen homokban, kavicsban, fűben és az interaktív padlóvetítésnek köszönhetően vízben sétálgathatsz. Közben halak úszkálnak a lábadnál, a víz felett rovarok röpködnek és döngicsélnek. Az interaktív séta közben megpihenhetsz a kétszemélyes stégen, melyet egy ablakfülkében alakítottunk ki. Biztosíthatunk róla, hogy az élmény valóban különleges lesz, hiszen majdnem minden érzékszerveddel átélheted!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.